PROIECT – Cornelia Negruț: Maramureș – Zonă protejată turistic și cultural

0
226

ADVERTORIAL. Am realizat un studiu privind gradul de industrializare  și polivalență economică a județului Maramureș. Din păcate, rezultatele observațiilor ne întorc cu mult timp înapoi, când eram o societate mono-industrializată, bazată pe minerit. Celelalte activități fiind minore în raport cu acest domeniu.

 

În 30 de ani, cei care au condus județul Maramureș au reușit să creeze o similitudine economică cu anul 1990, de data aceasta, industrializarea lemnului a luat locul mineritului, ca industrie majoritară și celelalte activități au rămas de mică importanță pentru economia județului.

 

Concluzia oricărui economist este simplă, Maramureșul se află din nou într-o situație de criză, din care va trebui să repete exercițiul evadării. Protecția în fața acestei crize, atât a populației cât și a economiei locale, este cheia campaniei mele electorale.

 

Soluții de protecție

 

Există trei factori decisivi, care trebuie soluționați pentru ieșirea din criză a județului Maramureș:

1) Poli-industrializarea economiei locale și introducerea tehnologiilor Hi-Tech;

2) Protejarea turismului intern;

3) Protejarea firmelor  maramureșene;

4) Protecția circulației interne a banilor în județ.

 

Acestea sunt toate soluții de protecție, care au legatură directă cu familia maramureșeană. Aceste lucruri  pot fi rezolvate practic de o lege, care a funcționat pe teritoriul județului Maramureș. O lege promovată de regretatul Decebal Traian Remeș, pe care v-o aduceți aminte sub numele “Legea zonelor defavorizate”.

 

Noi o vom redenumi acum “Legea zonelor turistice de importanță națională”, care va cuprinde următoarele puncte esențiale:

– Încadrarea Maramureșului în această tipologie;

– Definirea facilităților financiare, cum ar fi: scutirea totală de taxe și impozite pe 5 ani a tuturor firmelor care fac turism în județul Maramureș;

– Utilizarea fondurilor de investiții în infrastructură, cu precădere în zonele turistice de interes național, ceea ce cuprinde drumuri naționale, drumuri județene, extinderea Aeroportului Internațional Maramureș;

– Finanțarea de la bugetul de stat a tuturor start-up-urilor de tip eco-bio și turism ecumenic, care se vor înființa în zona de protecție Maramureș, care garantează cel puțin 5 angajați în primul an de activitate;

– Interzicerea exportului de buștean din județul Maramureș și prelucrarea întregii mase lemnoase exploatată din pădurile județului pe teritoriul maramureșean.

 

* Material comandat de Pro România – filiala Maramureș, realizat de Maramax Tour SRL, cod AEP 1120008



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here