PROIECT – Cornelia Negruț: Exploatarea resurselor naturale ale Maramureșului prin producția de hrană sănătoasă – exemplu concret: creșterea vacilor de carne

0
255

ADVERTORIAL. Acest proiect se bazează pe  sloganul „Să ne producem propria hrană sănătoasă!” și va conține măsuri fiscale și administrative pentru firmele cu obiect principal de activitate exploatarea următoarelor resurse:

 

 

–  ape minerale;

– floră și faună;

– creșterea animalelor;

– masă vegetală;

– fond forestier;

– ape sărate și termale.

 

Acest proiect va facilita circulația masei monetare în interiorul județului Maramureș, deoarece toate aceste măsuri sunt conexe activităților turistice și cultural-religioase din județ. Vă ofer un exemplu foarte ușor de înțeles și menit a fi implementat într-o zonă geografică precum cea a județului nostru.

 

Creșterea vacilor de carne

 

Proiectul este finanțat  din fonduri guvernamentale și fonduri europene, eu vă voi prezenta o variantă de lucru care presupune o finanțare de 30 de milioane de euro, care se va desfășura astfel:

 

– Proiectul va finanța integral în beneficiul a 3.000 de fermieri maramureșeni, 15.000 de vaci de carne. Singura condiție pe care trebuie s-o îndeplinească fermierul este  să demonstreze că are în proprietate sau în exploatare 5 hectare de teren propice cresterii animalelor.

 

– Fiecare fermier va primi 5 vaci de carne pe care va trebui să le îngrijească. În  primii doi ani de zile, acești beneficiari ai proiectului vor avea 10 nașteri și vor trebui să ofere cu titlu gratuit două vițele către alți beneficiari înscriși în proiect.

 

– După 4 ani, în județ vor fi 50.000 de vaci de carne și în anul 4 se vor putea vinde 25.000 de tăurași, valoarea acestora va fi de 130 milioane de euro, bani care vor intra în buzunarele fermierilor ca venituri. Banii obținuți vor circula în economia maramureșeană și multiplicați pe orizontală vor aduce venituri totale de 400 de milioane de euro.

 

– Sumele vehiculate vor crește după un model matematic pe care îl poate înțelege orice fermier înscris în proiect, iar sumele obținute după 10 ani sunt la nivelul milioanelor de euro.

 

– În plus, se asigură fronturi de lucru specializate și pentru cei care  dețin fonduri proprii și vor să se reîntoarcă din străinătate să-și înființeze astfel de ferme.

 

Precizare: vacile din rasele cu randament ridicat de carne, în special rasa Angus, sunt nepretențioase în raport cu mâncarea și mediul, sunt foarte ușor de îngrijit, iar carnea lor e unul din produsele cele mai scumpe de pe piața europeană.

 

* Material comandat de Pro România – filiala Maramureș, realizat de Maramax Tour SRL, cod AEP 1120008



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here