PROGRAMUL COMPLET – Spectacolele din această săptămână ale Teatrului Municipal Baia Mare

0
109

TEATRU. În această săptămână, Teatrul Municipal Baia Mare prezintă patru spectacole, toate cu începere de la ora 19 și toate programate în Sala Studio. Marți, 4 decembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, sunteți invitați la un altfel de ”Povești din bucătărie”. Spectacolul, realizat după metoda ”devised theatre”, în regia lui Cristian Ban, îşi propune să aducă în faţa spectatorilor sinceritatea şi căldura unei întâlniri din bucătăria copilăriei fiecăruia., însă în 4 decembrie, va fi adusă în lumina reflectoarelor problema tinerilor cu handicap, preocupările, grijile și visele lor.

 

Portavocea persoanelor cu dizabilități va fi una din rândul lor. Biro Emeric, Imi cum îi spune familia și colegii din Asociația ASSOC, va urca pe scenă alături de actorii spectacolului “Povești din bucătărie” și își va povesti amintirile, iar publicul va afla cum e să crești și să trăiești cu un handicap. Spectacolul se joacă cu publicul pe scenă. Durata: 90 minute (fără pauză).

 

Miercuri, 5 decembrie, are loc spectacolul “Crima din strada Lourcine”, de Eugène Labiche, regia Victor Olăhuț. Un spectacol despre momentul în care băutura îți ia mințile, jocul închipuirilor îți joacă feste, iar a doua zi s-ar putea să descoperi că ești un “criminal”. Spectacolul durează 70 minute (fără pauză).

 

Joi, 6 decembrie, Andrei Dinu și Andrei Stan vă invită la spectacolul ”Plex”, pe texte de Eric Bogosian, în care vă veți întâlni cu personaje care vor să pară trendy, extrem de degajate, foarte puţin atente la reguli sau coduri. Spectacolul durează 75 minute (fără pauză) și nu este recomandat persoanelor sub 15 ani.

 

Duminică, 9 decembrie, este prezentat „Albastru. Galben. Roșu.”, un spectacol de Radu Macrinici, cu Inna Andriucă și Andrei Dinu. “La mai bine de-un sfert de veac de la Revoluţia română din 1989, spectacolul vă invită să vă aşezaţi din nou comod în fotolii, de data asta nu în faţa televizorului, ca atunci, în decembrie, ci pe scena unui teatru, pentru a reflecta la ceea ce s-a-ntâmplat în acele zile şi, mai ales, la ceea ce s-ar fi putut întâmpla cu noi, dacă n-ar fi existat acei frumoşi nebuni ai străzilor”, spune realizatorul spectacolului, Radu Macrinici.

 

Prețul biletelor la spectacolele teatrului sunt cuprinse între 10 lei (pentru elevi, studenți și pensionari) și 15 lei (preț întreg).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here