PROGRAMUL COMPLET – Noaptea Muzeelor, noaptea albă a picturii băimărene, la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

0
868

NOAPTEA MUZEELOR. În acest an, în 18 mai se celebrează Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Muzeelor, așa că la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» sărbătoarea va ține exact ca-n povești: o zi și-o noapte. Din nou, în noaptea în care muzeele nu dorm, magia plutește în aer. Lucrările vorbesc. Personaje reale, coborâte din tablouri, vă așteaptă în galerii și vă spun povestea lor.

 

Suflul tânăr din arta băimăreană vă întâmpină prin viitorii actori care dau viață lucrărilor reprezentative ale Centrului Artistic Baia Mare și prin noua generație de pictori prezenți în expoziția temporară “Noua Școală de Pictură de la Baia Mare. Contextul Academic 2000-2018”. Ei sunt acompaniați de colajul sonor realizat de compozitorul Darie Nemeș Bota.

 

Tot în premieră, Noaptea Muzeelor 2019 deschide publicului Galeria Hollósy de la Colonia Pictorilor (Strada Victoriei, nr. 21), unde puteți admira “Capodopere muzeale. Achiziții și restaurări 2007-2019”.

 

Noaptea Albă a Picturii Băimărene se bucură de colaborarea cu membrii Asociației Culturale Artspot, coordonați de actorul Dragoș Călin și de sprijinul voluntarilor American International School of Transylvania și YMCA.

 

Programul Nopții Albe a Picturii Băimărene:

 

Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

(str. 1 Mai, nr. 8, Baia Mare),

Orar de vizitare: 10.00 – 23.00 – intrare gratuită.

 

  • Expoziția permanentă “Centrul Artistic Baia Mare. Repere europene între tradiții și inovații”;
  • Expoziția temporară tematică “Noua Școală de Pictură de la Baia Mare. Contextul Academic 2000-2018”;
  • Ciclul de micro-expoziții «Lucrarea lunii» – Mai 2019: ”Bertalan Kovacs Botond – Vis cu orchestrație sonoră (2002)”;
  • Ciclul de micro-expoziții «Capodopere ale picturii românești» – “Nicolae Dărăscu – Bărci în port (1914);
  • Performance – Înșir-te Mărgărite!

 

Colonia Pictorilor, Galeria Hollósy

(str. Victoriei, nr. 21, Baia Mare)

Orar de vizitare: 18.00 – 24.00 – intrare gratuită.

 

  • Expoziția temporară tematică “Capodopere muzeale ale artei băimărene. Achiziții și restaurări 2007-2018”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here