PROGRAM – „Porția de weekend”: patru spectacole, în Baia Mare

0
154
„Aquarius”, scenă din spectacol

TEATRU – TEATRU DE PĂPUȘI. Teatrul Municipal Baia Mare a anunțat programul spectacolelor programate în acest weekend (19-20 februarie 2022). Astfel, sâmbătă, 19 februarie, de la orele 10.00 și 11.30, în sala Teatrului de Păpuși sunt programate două reprezentații ale spectacolului pentru copii „Degetul poznaș”, de Matei Vișniec, în regia lui Radu Dinulescu și scenografia lui Mihai Vălu.

 

„În lumea ei din vis, micuța Larisa se trezește fără degețelul preferat. Năzdrăvanul e de negăsit, determinând-o pe fetiță să plece într-o călătorie, în căutarea acestuia. Prietenul ei cel mai bun, ursulețul de pluș, o va însoți în aventura ce o va purta în casa unui magician, în coliba unei vrăjitoare și în grădina unui marțian. Dar, ca în mai toate poveștile, zâna cea bună va fi cea care-i va îndeplini dorința: regăsirea degetului poznaș.” (Alina Diciuc)

 

În distribuție, actrițele Camelia Blidar Strat, Carmen Bulancea și Liliana Voș. Spectacolul durează 40 minute, iar prețul unui bilet este 7 lei.

 

Sâmbătă, Aquarius

 

Sâmbătă seara, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal este programat spectacolul „Aquarius”, după un text de Radu Macrinici, în regia artistică a lui Norbert Boda și scenografia lui Mihai Vălu.

 

Într-un timp al încercărilor, viața a doi frați (Emil, astrolog și Alex, un gamer nonconformist) se derulează sub semnul zodiacului, cu influențele sale planetare. Până la un punct, când Alex este interpelat de artistul bionic Stelarc, care anunță instaurarea Erei Vărsătorului, era spiritualului, a artei, a iubirii. O nouă viziune asupra vieții va prinde contur.

 

În distribuție, actorii Dragoș Călin, Andrei Han, Mircea Gligor, Claudiu Pintican, Mădălina Mare, Valeriu Doran, Larisa Miskolczi și George Olar. Spectacolul durează 80 minute (fără pauză), iar prețul unui bilet este 20 de lei (preț redus: 10 lei).

 

Duminică, Improjoker

 

Duminică, 20 februarie, de la ora 19.00, în sala mare a Teatrului Municipal este programat spectacolul de improvizație „Improjoker”, în regia artistică a Mihaelei Sîrbu și scenografia lui Mihai Vălu. „ImproJoker” îți satisface setea de curiozitate și nevoia de joacă. Lasă frâu liber imaginației și provoacă-ne. Lansează cuvinte. Noi le captăm și construim lumi credibile. Vino să vezi cum!

 

Vor improviza Andrei Dinu, Eduard Bîndiu, Mircea Gligor, Han Andrei, Raul Hotcaș, Denisa Blag, Alex Macavei și Petru Damșa. Spectacolul durează 75 minute, iar prețul unui bilet este 20 de lei (preț redus: 10 lei).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here