PROGRAM PILOT – În Maramureș, o singură farmacie autorizată pentru efectuarea vaccinării antigripale

0
315

GRIPA SEZONIERĂ. În contextul instituirii stării de alertă epidemiologică cauzate de gripa sezonieră, a început vaccinarea antigripală și în farmaciile comunitare autorizate în acest sens de Ministerul Sănătății, în cadrul unui program pilot. Deocamdată, la nivel național au fost autorizate 93 de farmacii (din București și 15 județe), doar una dintre acestea fiind în județul Maramureș: farmacia Dr. Max din centrul comercial Baia Mare Value Centre (B-dul București nr. 53 – Spațiul GE05) – lista farmaciilor autorizate pentru vaccinarea antigripală se găsește pe site-urile www.colegfarm.ro și www.serviciifarmaceutice.ro.

 

Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva gripei sezoniere în farmaciile comunitare trebuie să parcurgă următorii pași:

 

• să se programeze telefonic;

• să solicite recomandarea medicală de vaccinare antigripală medicului de familie, sau unui alt medic specialist, dacă în anii anteriori au fost cel puțin o dată vaccinați împotriva gripei sezoniere;

• să se prezinte la data programării, cu recomandarea medicală în farmacia autorizată și să achiziționeze vaccinul antigripal în vederea administrării acestuia.

 

Vaccinul antigripal se va administra numai după efectuarea unei anamneze minimale de către farmacist, pentru identificarea unor eventuale contraindicații sau precauții la vaccinare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here