PROGNOZĂ – Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în Maramureș: alternanță de cald și frig, cu minime termice de -2 grade Celsius

0
304

VREMEA ÎN MARAMUREȘ. Meteorologii Administrația Națională de Meteorologie au transmis prognoza valabilă pentru următoarele două săptămâni (intervalul 17-30 octombrie 2022). În Maramureș, vremea va fi caldă în primele două zile ale intervalului, cu o medie a maximelor termice în jurul a 20 de grade Celsius. De miercuri, 19 octombrie, vremea se va răci treptat, dar semnificativ, în zilele de joi și vineri (20 și 21 octombrie) se va ajunge la valori maxime în timpul zilei de 10-11 grade Celsius.

 

Începând de sâmbătă, 22 octombrie, vrea se va încălzi din nou, iar până spre finalul lunii octombrie media temperaturilor maxime va fi de 16-18 grade Celsius. Evoluția va fi asemănătoare și pentru temperaturile minime, cele mai reci dimineți cu temperaturi minime preponderent negative, în jurul a -2 grade Celsius, urmând a se înregistra în 21 și 22 octombrie, iar în restul intervalului media acestora va fi de 4-6 grade Celsius.

 

La munte, în până miercuri, 19 octombrie, media temperaturilor maxime va fi de 12-14 grade Celsius, iar minimele termice vor coborî în timpul nopților la 3-5 grade Celsius. Vremea se va răci accentuat în 20 și 21 octombrie, când se vor atinge maxime în jurul valorii de 4 grade Celsius și minime de -4 grade Celius. Pentru a doua săptămână (24-30 octombrie), la munte sunt prognozate maxime termice de peste 10 grade Celsius și minime, în medie de 3-4 grade Celsius.

 

Local și temporar vor fi precipitații slabe în zilele de 19 și 20 octombrie, când în zona înaltă ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Probabilitatea pentru precipitații va fi destul de ridicată și după 23 octombrie.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here