PRODUS LOCAL – Autobuzul electric fabricat de firma băimăreană ATP Trucks Automobile, testat în regim real și în sud-estul țării

0
1360

AUTOBUZ ELECTRIC. După ce în 13 mai 2021, autobuzul electric UpCity, fabricat de ATP Trucks Automobile din Baia Mare, companie controlată de omul de afaceri Mircea Cirț, a început primele teste cu pasageri în regim real la Oradea, autovehiculul intră în teste și în zona de sud-est a țării, un prototip fiind oferit în probe, până în 2 iulie, firmei de transport local din Brăila (Braicar). Cursele efectuate cu autobuzul UpCity sunt gratuite pentru pasageri.

 

Autobuzul electric fabricat la Baia Mare are o capacitate de 83 de locuri, iar podeaua și intrările sunt joase (pentru facilitarea accesului). Alimentarea UpCity se realizează în 2-4 ore, după care autobuzul are autonomie cuprinsă între 200 și 380 de kilometri. Prețul autobuzului produs de firma ATP Trucks Automobile este 350.000 – 450.000 de euro, în funcție de dotări.

 

Omul de afaceri Mircea Cirț a precizat că în afară de Oradea și Brăila, “alte 8 orașe și-au exprimat intenția de a testa autobuzul” și că acesta a stârnit interes nu doar în România, ci și peste hotare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here