PRODUCȚIE – COVID 19 – Grupul Taparo s-a mișcat repede: firmele lui Filip au început livrarea echipamentelor de protecție în spitalele din România

2
6634

CORONAVIRUS. Firmele Grupului Taparo, controlat de inginerul maramureșean Ioan Filip, s-au mișcat repede și au început nu doar producția de echipamente de protecție pentru medicii implicați în tratarea bolnavilor infectați cu coronavirus, ci și livrarea acestora.

 

Astfel, Taparo a anunțat efectuarea primelor livrări de măști și combinezoane de protecție către unitățile medicale din prima linie din Suceava, Târgu Lăpuș, Baia Mare, Bistrița, Târgu Mureș, Cluj, Șimleu Silvaniei, Zalău, Dolj, Drobeta Turnu Severin, Reșița, Timișoara, Arad, Satu Mare, Oradea, Vrancea, Botoșani, iar începând de vineri se livrează și comenzile pentru spitalele din Satu Mare, Oradea, Bistrița și județele Mureș, Cluj, Vrancea și Timiș.

 

Taparo a început cu producția de măști de protecție (certificate de Agenția Națională a Medicamentului – sunt măști în 3 straturi, licență Dr. Albert), la firma Techtex din Oșorhei (jud. Bihor), unde prima linie tehnologică a fost montată în după-amiaza zilei de 29 martie (duminică),  atunci când s-au făcut și probele tehnologice și au fost instruiți angajații și cei care asigură mentenanța. Personalul de acolo lucrează non-stop, în 4 schimburi (pentru că este o cerere foarte mare), și sunt verificați la intrarea în fabrică cu termoscannere.

 

Filip a subliniat că primele măști de protecție produse au fost trimise imediat în Suceava, acolo unde este cea mai dramatică situație cauzată de coronavirus, și că producția este crescută treptat, pentru menținerea funcționalității liniei tehnologice, care acum lucrează la capacitate maximă producând 150.000 de măști de protecție pe zi. Grupul Taparo mai produce și aproximativ 1.000 de combinezoane de protecție/zi și a anunțat intenția de a produce bonete, lenjerii de unică folosință, scutece și șervețele umede.

 

Au mai fost cumpărate încă două linii tehnologice automatizate pentru producția de măști de protecție, acestea urmând să ajungă în fabrica Grupului Taparo săptămâna viitoare, marți, 7 aprilie. De asemenea, în cea de-a doua jumătate a acestei luni (după 15 aprilie) este prevăzut să intre în producție o linie tehnologică care are capacitatea de produce măști de protecție de clasă superioară (FFP2 și FFP3 – ultimul model oferind cel mai înalt nivel de protecție), destinate în special cadrelor medicale și a persoanelor care intră în contact direct cu bolnavii infectați cu coronavirus.

 

Conform conducerii companiei, firmele din Grupul Taparo vor produce aproximativ 10 milioane de măști de protecție pe lună, care vor fi livrate prioritar către spitale și unități medicale în care se tratează bolnavi infectați cu coronavirus, apoi urmând să fie livrate și farmaciilor și instituțiilor publice, precum și retailerilor (magazinelor).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Este laudabila aceasta initiativa privata care vine sa ajute poporul roman intr-o perioada foarte dificila insa pentru cineva din industrie, care vede putin mai departe decat prima impresie, nu este decat cea mai buna afacere a „secolului” , o metoda usoara in care investesti mai nimic (subventionat fiind de stat) si faci un profit urias!

    de ce spun asta ? pai, plecand de la materia prima din care este facuta aceasta masca, Polipropilena Homopolimer produs pe meleaguri mioritice (la Rompetrol Navodari), cost cca 0.89-0.98 EUR/kg livrat CIP OSORHEI , adaugand si un cost de procesare (Extrudare pe linie SPUNBOND + manufactura / taiere si sudura masti in 3 straturi, ambalare) – 0.14 ..max 0.25 EUR/kg , plus costuri cu amortizare, pesonal salarii chirii…etc…rezulta costul total de productie al unei bucati (al unei masti de protectie) este de 0,35 LEI – sa zicem maxim 0,4 LEI / buc.
    (un altfel de calcul, dupa cum puteti vedea si in poza din fabrica, materialul are o densitate de 20g/mp x 3 straturi = 60g/mp, acum faceti socoteala cate bucati scoateti dintr-un metru patrat care are 60 grame si apoi vedeti ce gramaj are fiecare bucata);

    Techtex vinde aceste masti catre entitatile din Romania cu 3 LEI + TVA/ bucata rezultand astfel un adaos comercial de
    650% ( sase sute cincizeci la suta ) , ce parere aveti acum ?
    PLAN DE AFACERI:
    Se investeste in materie prima, procesezi un camion de 22 tone de polipropilena care te costa cca 22’000 EURO si obtii textil netesut (spunbond) pe care il vinzi cu un adaos comercial de 650%….si obtii pe el 165’000 euro. suna bine ?
    dar daca procesezi si vinzi 6-7…10 camioane pe luna ? targetul lor este sa produca 10 milioane de masti pe luna, super tare afacere!
    Felicirari domnului Filip si suporterilor Dumnealui din Guvern care, impreuna, mai trag o teapa poporului roman!!!
    Sunt foarte curioasa daca din atatia reporteri buni si impartiali ce avem pe la toate posturile, canalele de stiri si newspaper se sesizeaza cineva sa le puna di doua intrebari de genul…”de ce domnule asa de scumpa acea bucatica de cateva grame ??
    cu cine se imparte acest profit urias ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here