PROBLEME FINANCIARE – Bogatul maramureșean Vasile Deac și-a băgat firma de mobilă în insolvență

0
3167
Vasile Deac

INSOLVENȚĂ. Bogatul maramureșean Vasile Deac (59 de ani) și-a băgat în insolvență fabrica de mobilă din satul Mocira (comuna Recea), un business de peste 2,3 milioane de euro, cu peste 130 de angajați.

 

Deac, un apropiat al primarului Cătălin Cherecheș (a fost și în Consiliul de Administrație al Ocolului Silvic al municipalității, o funcție… ciudată ținând seama de obiectul de activitate al firmei Făgetul Deac și, de asemenea, în 2016, la ultimele alegeri locale, a fost candidatul Coaliției pentru Baia Mare, struțo-cămilă politică de succes electoral creată de Cherecheș, pentru Consiliul Local municipal – de altfel, el a și devenit consilier local, însă s-a retras de pe listă), este originar din Asuaju de Sus și înainte de 1989 a lucrat ca inginer la Tehnolemn Baia Mare, postură din care, în martie 1991 și-a fondat propria firmă, Făgetul Deac – mai deține afaceri în domeniul alimentar (restaurante).

 

Firma de mobilă a lui Deac era prezentată ca fiind o societate de succes, care exporta mobilă în Germania, Olanda, Belgia, Norvegia și Israel. Conform argumentelor necesității intrării în insolvenţă, firma de mobilă a lui Deac are creanțe de 3,8 milioane de lei, dintre care 1,1 milioane de lei datorii către furnizori.

 

În 2017, firma a avut o cifră de afaceri de aproape 11 milioane de lei și un profit raportat de 101.285 lei – un profit minuscul, de sub 1%, dar oricum al doilea cel mai mare din istoria firmei – obținut cu o medie de 134 de angajați. Însă, tot în 2017, societatea lui Deac avea datorii de peste 11 milioane de lei (mai mari decât cifra de afaceri), acestea fiind acoperite doar pe jumătate de activele circulante (5.625.793 lei).

 

Administratorul judiciar provizoriu a fost numit Liviu Chiș. Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanțelor este 15 martie 2019, iar prima Adunare a creditorilor va avea loc în 9 aprilie 2019.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here