PROBLEME, DIN NOU – Construirea depozitului de deșeuri temporar de la Satulung, contestată de mai mulți cetățeni, e posibil să fie oprită în instanță

1
838

DEȘEURI – MARAMUREȘ. Mai mulți cetățeni din localitățile Coltău, Recea, Tăuții Măgherăuș, Arieșul de Pădure și Baia Mare au solicitat revocarea hotărârii Consiliului Județean (CJ) Maramureș de a înființa un depozit de deșeuri temporar (oficial acesta este o platformă de compostare a deșeurilor) pe circa 6 hectare, pe câmpul dintre localitățile Arieșu de Pădure și Hideaga din comuna Satulung.

 

Vestea proastă pentru conducerea administrativă a județului este că acești cetățeni sunt reprezentați chiar de avocații care au câștigat până acum (în dauna CJ Maramureș) spețele privind desființarea depozitului de deșeuri temporar de la Teplița (Sighetu Marmației) și anularea deciziei de a înființa depozitul de deșeuri temporar din satul Lăpușel (comuna Recea).

 

În fază incipentă, deși depozitul de deșeuri de la Satulung are emis (de Primăria din localitate, controlată de edilul PSD Bujorel Mureșan) certificatul de urbanism și se află în procedura de dezbatere publică a amenajării respectivelor platforme de compostare a deșeurilor (care va avea loc în 24 iunie 2022, la sediul Primăriei Satulung), CJ Maramureș a primit o plângere prealabilă, care cere anularea hotărârii pe motiv că aceasta încalcă regimul ariilor naturale protejate, nerespectând distanța legală minimă obligatorie (1.000 metri) față de obiectivele protejate.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Locul e potrivit pt platformă de compostare , studiile geotehnice confirma ,nu sunt alunecări de teren Distanta obligatorie 600 m până la aria protejată nu 1000 Judetul nu are nevoie de groapa de gunoi doar mafia gunoiului are nevoie la Sirbi că apoi sa vine sa „ne salveze ” de poluare prin arderea lor Așa că mafia gunoiului conduce România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here