PRIMUL TERMEN – Începe procesul penal în care secretara PSD Maramureș, Rodica Covaci, aflată sub control judiciar, este judecată pentru infracțiuni de corupție

0
584
Rodica Monica Covaci

TRAFIC DE INFLUENȚĂ – PSD MARAMUREȘ. La aproape 5 luni de la înregistrarea dosarului penal (30 decembrie 2022), a fost fixat și primul termen de judecată în procesul în care secretara PSD Maramureș, Rodica Monica Covaci, este acuzată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș de infracțiuni de corupție (trafic de influență în formă continuată – 6 acte materiale). Speța va fi judecată pe fond de magistratul desemnat al Secției Penale a Tribunalului Maramureș începând din 23 mai 2023.

 

Vă reamintim că în 15 decembrie 2022 secretara PSD Maramureș, Rodica Monica Covaci, a fost ridicată chiar din sediul partidului, fiind cercetată într-un dosar privind traficul de influență în formă continuată, documentat de Serviciul Județean Anticorupție Maramureș (cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale a IGPR) și instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş.

 

Covaci a fost reținută și apoi arestată preventiv până în 8 februarie 2023, când a fost plasată în arest la domiciliu, iar din 4 mai 2023, prin decizia Curții de Apel Cluj, este plasată sub control judiciar. Între timp, ea a fost trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție, împreună cu alte două persoane (Simona Alina Vaida și Maria Coste).

 

Conform dosarului de urmărire penală, în perioada 2017-2022, Covaci ar fi pretins şi ar fi primit 9.700 euro și 300 lei de la 6 persoane, lăsându-le să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Ministerului Apărării Naționale şi Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Baia Mare.

 

În schimbul banilor, Covaci (PSD Maramureș) a promis că va rezolva promovarea unor persoane care nu aveau pregătirea corespunzătoare a unor examene de angajare pe posturi de asistent medical, brancardier sau subofiţer, sau că va urgenta îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv emiterea unor acte de identitate în regim de urgenţă, în lipsa unei programări prealabile.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here