PRIMA RATARE – A fost anulată licitația pentru documentația Aquaparkului de la Baia Sprie, primul din Maramureș, contract de 3,5 milioane de lei

2
1127

DECIZIE. Licitația pentru realizarea documentației necesare înaintării spre finanțare a construirii primului aquapark din Maramureș pe un teren de circa 13 hectare, localizat pe pășunea orașului Baia Sprie, contract estimat la 3,5 milioane de lei (exact: 3.474.800 lei, sumă care include TVA), a fost anulată de administrația județeană – Consiliul Județean (CJ) Maramureș. Motivul anulării constă în faptul că unicul ofertantant nu a răspuns la solicitarea de clarificări privind propunerea tehnică și ca urmare oferta a fost respinsă, conform legii, fapt întâmplat în 9 mai 2022.

 

Contractul, introdus în licitație la final de ianuarie și pentru care s-au așteptat oferte până în 7 martie, prevede elaborare Planului Urbanistic Zonal (PUZ), elaborarea documentaţiilor tehnico-economice (tema de proiectare, Studiu de Fezabilitate, Proiect de Autorizare de Construire, Proiect de Organizare a Execuției și Proiect Tehnic), verificarea tehnică a proiectului, obținerea certificat de performanță energetică, precum și asistența tehnică și consultanța pentru elaborarea cererii de finanțare și obținerea acesteia (din fonduri europene nerambursabile).

 

Contractul se întinde pe o perioadă de 40 de luni (3 ani și 4 luni, adică până la estimarea semnării contractului de finanțare) și urma să fie atribuit pe criteriul Prețul cel mai scăzut. Însă, așa cum am precizat, s-a depus o singură ofertă, iar apoi ofertantul nu a mai răspuns clarificărilor solicitate de administrația județeană (beneficiara proiectului).

 

În Maramureș nu există niciun complex de mari dimensiuni de tip aquapark, cel mai apropiat fiind la 200 de kilometri, în Oradea (jud. Bihor, Aquapark Nymphaea) – sigur, dacă nu luăm în calcul cele de mici dimensiuni, Aquastar din Satu Mare (dezvoltat în 2013 de o firmă privată pe o suprafață de circa 3,5 hectare), sau Aquapark Florești (pe o suprafață de 0,5 hectare). Conform argumentației deciziei edificării în Baia Sprie a primului aquapark din Maramureș, acesta ar genera dezvoltarea turismului urban și al sectoarelor economice de deservire a turiștilor.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Nu se poate !
    Dacă Iohnnel Bostan vrea bazine se vor face bazine ! Și trambuline.
    Am zis.
    Omul ăsta nu se joacă. E priceput. Are proiecte pe reziliență și specialiști de aduce în alegeri PSD-ul la 80 %.

    • Stimate Domn/Doamna – (psd)!
      Proiectele de acest gen nu se pot incheaga la chermezele de la Oncesti, cu mese si mireni – mii si mii, carute, struțuri, cai si ofrande bahice! Nici la „Țevi”! Nici cu titluri onorifice de ambasadori turisti infractori! Ci, cu mult efort si implicare!
      „Asadar”, ciocu’ mic!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here