PREZENTARE – Totul despre candidaţi: cum arată şi cine sunt cei nouă aspiranţi la funcţia de primar al oraşului Baia Sprie

0
1529
Primăria Baia Sprie

ALEGERI. La alegerile parţiale pentru funcţia de primar al oraşului Baia Sprie, cei 13.860 de alegători cu drept de vot (conform datelor înregistrate în 17 mai 2017 în Sistemul Informatic Registrul Electoral) vor trebui să aleagă din cei nouă candidaţi admişi pentru exerciţiul electoral din 11 iunie.

 

În Baia Sprie (şi satele aparţinătoare Chiuzbaia şi Satu Nou de Sus) au fost organizate 14 secţii de votare (12 fiind pe teritoriul Băii Sprii şi câte una în cele două sate aparţinătoare). Iată care sunt cei nouă aspiranţi la cea mai înaltă funcţie din administraţia oraşului.

 

 

Sebastian Alin Bîrda (PNL): are 37 de ani. Este licenţiat în management şi drept administrativ, absolvent al Universităţii Transilvania Braşov. Lucrează la Societatea Ecologistă din Maramureş, Clubul Civic Lacul Albastru Baia Sprie şi Parcul Natural Muntii Maramureşului (contabil şef). Este preşedintele PNL Baia Sprie şi este susţinut de cel care a condus timp de aproape 9 ani administraţia locală, Dorin Paşca, şi de UDMR. Candidează pentru prima dată pentru funcţia de primar, dar a mai fost consilier local (din partea PIN), funcţie din care a demisionat în 2011.

 

 

 

Tamaş Etelka (PSD): are 42 de ani. Absolventă a Universităţii „Spiru Haret”. Este surpriza social-democraţilor, fiind şefa Serviciului Venituri din Primăria Baia Sprie.

 

Candidează pentru prima dată.

 

 

 

 

Claudia Bogdana Cetăţeanu (PMP): are 40 de ani. Este o cunoscută sportivă de performanţă (hadbalistă, portar), câştigătoare a Cupei Challenge, campioană naţională şi triplă câştigătoare a Cupei României şi a Supercupei României.

 

Candidează pentru prima dată.

 

 

 

 

Gheorghe Aurel Breban (ALDE): are 31 de ani. Absolvent al Facultăţii de Inginerie Alimentară din cadrul Centrului Universitar Nord – Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. Este directorul administrativ al departamentului de magazine al unei firme locale care activează în domeniul vânzărilor IT&C. Activează ca voluntar în Serviciul de Ajutor Maltez (este conducător al Tineretului Maltez din România). A urmat cursurile de canto la Şcoala Populară de Artă „Liviu Borlan” din Baia Mare şi este cântăreţ de muzică populară. A mai candidat şi în 2016, însă din partea PSRo (partidul lui Mircea Geoană), atunci fiind votat de 559 de băisprieni.

 

 

 

Simion-Dorin Sabo (independent): are 58 de ani. Este născut în Coşeiu (jud. Sălaj), absolvent al Institutului de Mine Petroşani, fost angajat al Centralei Minelor Baia Mare (1983-2008, o perioadă a fost director general adjunct), acum administrator al propriei firme. A fost preşedinte al FSN Baia Sprie, fostul candidat al PSD, cel care s-a situat pe locul 2 la ultimele alegeri, după primarul Dorin Paşca, reuşind în 2016 să strângă peste 50% din voturile primarului în funcţie (aproape 1.500 de voturi). Acum este consilier local PSD.

 

 

 

Ioan Corodan (independent): are 56 de ani. Este fost senator (2006-2008, ales pe listele PRM, l-a înlocuit pe senatorul Liviu Doru Bindea), consilier judeţean şi fost preşedinte al PNL Baia Sprie. Acum este consilier local PNL cu atribuţii de viceprimar – liderii PNL Maramureş susţin că astăzi îi retrag sprijinul politic şi că astfel îşi pierde mandatul.

 

 

 

 

Luca Ştefănoiu (independent): Este absolvent al Institutului de Mine Petroşani, fost director al EM Şuior. A fost senator în două mandate (1996-2000 şi 2000-2004, din partea PRM şi PSD). A făcut parte din PMP, PSD şi PP-DD.

 

Acum candidează din postura de independent.

 

 

 

 

Gheorghe Cherecheş (independent): este pensionar şi este preşedintele Asociaţiei „Radu Cherecheş” pentru dezvoltarea tenisului. Este singurul consilier local din CL Baia Sprie care şi-a câştigat mandatul din postură de independent. Şi acum candidează la fel, independent.

 

 

 

 

 

Olimpiu Alexandru Pop (independent): are 49 de ani.

 

Este unul dintre cei cinci candidaţi la funcţia de primar al oraşului Baia Sprie care candidează independent, fără susţinerea vreunui partid politic.

 

 

 

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here