PREVIZIBIL – Senatorul Liviu Marian Pop, zis PLM, a demisionat din PSD din cauză că Zetea este „un dictator, care a condus organizația de trei ori spre eșec”

2
2865
Liviu Marian Pop, Gabriel Zetea

DECRIPTAREA UNUI MESAJ. După ce a fost ejectat de conducerea PSD de pe locurile eligibile ale listelor pentru alegerile parlamentare, senatorul Liviu Marian Pop (46 de ani) și-a anunțat aseară demisia din partid, acuzând că PSD Maramureș este condusă dictatorial de Gabriel Valer Zetea, care încalcă statutul partidului și care a dus deja de trei ori organizația județeană spre eșec.

 

Scrisoarea de demisie a lui PLM

 

„Astăzi m-am retras din Partidul Social Democrat. Este o decizie grea pentru mine în aceste momente dificile pentru partid, dar nu pot accepta să fac parte dintr-o organizație condusă dictatorial de către Gabriel Valer Zetea, care nu respectă statutul PSD și nici ultimul vot din Comitetul Politic Județean.

 

Nerespectarea deciziilor democratice ale PSD de către acesta, coroborat cu aceeași conduită greșită din campania electorală recentă, mă determină să fac acest lucru. A condus și pierdut ultimele 3 campanii electorale și își dorește același lucru și pentru a 4-a oară.

 

Mai mult, doamna puternică din spatele lui l-a determinat să nu respecte hotărârea democratică a 91 de primari, viceprimari si președinți de organizații locale PSD Maramureș. Rămân același om care se va implica în a ajuta pe fiecare maramureșean și nu numai. Totodată, rămân alături de toți colegii și colaboratorii cu care am lucrat în ultimii ani.

 

Îmi rezerv dreptul de a analiza revenirea în PSD doar după ce Gabriel Valer Zetea nu va mai fi președintele organizației PSD Maramureș”.

 

Ce urmează

 

În principal, îl vor canibaliza pe Zetea. Cine? Toți dinozaurii partidului, nemulțumiți de fușereala lui Zetea cu listele pentru alegerile parlamentare, adică toți cei care în trecutul apropiat s-au declarat prieteni și apărători (de tip “Pavăză și scut” – pleonasm voluntar) ai lui Zetea, dictatorul care a ars etapele politico-administrative, fiind gonflat și susținut nemeritat de greii partidului, după fiecare înfrângere, exclusiv pentru că aceștia își urmăreau interesele personale.

 

Cel mai probabil, Zetea va pierde din nou alegerile (cum le-a pierdut pe toate în ultimii 2 ani, pentru că n-a făcut NIMIC, decât selfie-uri și penthouse-uri), însă, paradoxal, va fi singurul care, temporar, va câștiga. Fiind pe locul 1 pe lista pentru Camera Deputaților, își va câștiga imunitatea și facilitățile imperiale de parlamentar pentru următorii 4 ani.

 

Ceilalți vor pierde, inițial. Toți: Călin Matei – care și el a demisionat din funcții, nu însă și din partid, încă; PLM – care a demisionat, dar rămâne aproape; Gheorghe Șimon – care urmează să piardă la alegeri mandatul de deputat, dar care încă mai speră să nu fie așa; Marius Sorin Bota – demis și reorientat în  PPU-sl, iar apoi în PER; cohorta de nemulțumiți îndepărtați și ignorați de Zetea (de ex. Dragoș Titea, toți foștii primari PSD care au pierdut alegerile și încă nu au trecut la PNL); toți primarii PSD controlați de Matei și PLM.

 

Subliniere: a mai demisionat și avocatul sighetean Ioan Sas (din PSD și din funcția de consilier județean), în urma aceluiași scandal (de mânăreală a listei pentru parlamentare), dar acesta a spus că nici nu mai vrea să audă de politică, alocându-și timpul liber muzicii populare.

 

Aceștia vor fi cei care-l vor canibaliza pe Zetea, meritat – e surprinzător că nu au făcut-o până acum, având răbdare să piardă de trei ori alegerile electorale. Dar Zetea va fi deputat, își va lua oamenii de casă în aparatul propriu, iar ceilalți vor face opoziție 4 ani, obligați de situație, ca niște stângiști fără coloană vertebrală, să pupe dreapta Dreptei (adică a PNL-ului, care conduce și va conduce în următorii 4 ani) pentru a putea trăi. Însă acești ceilalți își merită profund soarta, tocmai ei fiind cei care l-au ridicat pe piedestal pe cel care i-a adus în această situație.

 

Cine este doamna puternică

 

Înainte de un scurt remember despre performanțele pesediste ale lui PLM, o lămurire: cine este “doamna puternică din spatele lui Zetea, care l-a determinat să nu respecte hotărârea democratică a 91 de primari, viceprimari si președinți de organizații locale PSD Maramureș”?

 

Logic, nu e soția acestuia. Cel mai probabil, PLM face referire la… Sorina Pintea. Cum l-a determinat Pintea, din nefavorabila postură în care este (trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită), pe Zetea să facă așa cum vrea ea (adică să-l ejecteze pe PLM de pe locul 1 pe lista pentru Senat)? Am primit o explicație care constă informațiile pe care le deține Pintea în privința lui Zetea. Nu, nu alea legate de cum a devenit Zetea din sărac lipit pământului în 2008 când a intrat în administrația politică un bogat cu penthouse și mulți, mulți bani, nici cum și-a închiriat un avion charter să-și aducă nuntașii. Alte informații. Și aici am primit un nume și o abreviere “Schmidt și A.B. SRL”.

 

Apoi, problema a fost rezolvată. Zetea a făcut varză pe lista decisă pe cei 91 de pesediști pe care i-a deranjat (inutil) să vină să-și voteze, chipurile democratic!, aleșii. Și au rămas cei care sunt.

 

Scurt istoric a lui PLM în PSD

 

Liviu Marian Pop a intrat în politică (respectiv în PSD), pe filiera clasicizată de politrucii autohtoni, din postura de președinte al Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș (pe care o ocupa din 2004) și secretar general al general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (pe care o ocupa din 2007). În mai 2012, în Guvernul Ponta 1, PSD l-a desemnat ministru delegat pentru Dialogul Social (funcție în care stat până în decembrie 2012) și, la câteva zile, l-a desemnat ministru interimar al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

 

Din această postură (în care a stat până în 2 iulie 2012) a rezolvat plagiatul șefului său politic, desființând Consiliul General al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, acest for dând verdict de plagiat în privința tezei de doctorat a lui Ponta – Cazul Dottore (botezat așa de fostul președinte Băsescu). Ulterior, PLM a trimis teza de doctorat a lui Ponta la Consiliul Național de Etică, care a zis că e OK, că nu e plagiat. Acest verdict (unicul pozitiv pentru Ponta) a fost desființat definitiv de instanța de judecată.

 

În decembrie 2014, PLM  este desemnat de PSD, din nou, ministru pentru Dialog Social (funcție pe care a ocupat-o până în noiembrie 2015). În 2016, pierde la alegerile parlamentare funcția de senator, însă PSD îl desemnează secretar de stat în Ministerul Educației Naționale. Apoi, Sorina Pintea renunță la postul de senator și acesta e ocupat de Pop, căruia i se dă și președinția Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Senat.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Zetea “Pișcotul”, Dăncuș “Dătzușul de Șură și “Gioni 4 clase, un trimestru ș’un Tractor” au condus județul Maramureș spre dezastru!
    Despotic, dictatorial, dar… PLM ce scrie despre acest lucru?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here