PREVIZIBIL – Minaur a pierdut la Baia Mare meciul cu vicecampioana CSM București la 6 goluri diferență

0
285

HANDBAL FEMININ – LIGA NAȚIONALĂ. Miercuri, 19 octombrie 2022, la Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci din prologul etapei a 7-a a Ligii Naționale de handbal feminin, CS Minaur Baia Mare a pierdut, cu 20-26 (10-11), partida cu CSM București. Înaintea partidei, cele două echipe ocupau locurile 8 (Baia Mare), respectiv 2 (CSM București).

 

Oaspetele, pornite din postura de favorite nu doar prin prisma poziției din clasament, ci și prin valoarea lotului și a tradiției (au câștigat ultimele 5 partide directe, cele mai multe la diferențe considerabile – inclusiv ultimele două disputate la Baia Mare), și-au respectat statutul și au condus de la începutul meciului și până la final.

 

Prima desprindere semnificativă (de 3 goluri) a vicecampioanei CSM București s-a înregistrat după golul lui Arntzen din min. 22, 7-10, și s-a păstrat până în min. 26 (8-11). În ultima treime a primei reprize, băimărencele au avut 5 minute (între min. 24 și min. 29) în care n-au marcat (au ratat, pe rând, Popescu, Pandzic, Tănăsie și Cavlovic), dar și-au revenit pe finalul reprizei, profitând și de ratările oaspetelor (nici acestea nu au mai marcat între min. 26 și min. 30), și s-au apropiat la un singur gol (au marcat Tănăsie și Cavlovic): 10-11, scor cu care s-a intrat la vestiare.

 

Repriza a doua a început tot în nota de dominare a bucureștencelor, Dembele, Pintea, Omoregie și Neagu refăcând diferența de 3 goluri (min. 34, 12-15) și urcând-o apoi la 4 goluri (min. 37, 13-17). În min. 39 se intră din nou într-o secetă de goluri care durează 4 minute și care a angrenat de această dată ambele echipe (fapt mai puțin obișnuit în handbal ca timp de 4 minute să nu se marcheze niciun gol).

 

În min. 47 CSM București se distanțează pentru prima oară la 5 goluri (a marcat pentru 16-21 Aune Malin Larsen), băimărencele ratează atacurile, prin Cazanga și Târle, dar reușesc să revină prin 3 goluri consecutive (Cazanga 2 și Popa) și ajung în min. 52 la 19-21, renăscând speranțele.

 

Doar că dincolo e Neagu, și se face repede 19-22, ratăm și 7 metri (prin Tănăsie) și intrăm în ultimele 5 minute cu un ecart de 4 goluri. Marcăm prin Popescu (din 7 metri), dar Neagu ne readuce cu picioarele pe pământ cu 3 goluri consecutive în 3 minute și este 20-25 și doar 60 de secunde joc. Mai înscrie și Pintea pe finalul meciului și se termină 20-26 (10-11).

 

Un pas înainte, totuși, dacă ne gândim că la ultima partidă de la Baia Mare, din ianuarie 2022, CSM București a câștigat la o diferență zdrobitoare, de 16 goluri (19-35). Doar că acum oaspetele au apăsat pedala de accelerație numai atunci când a fost necesar, părând că-și conservă energiile – au meci greu în Liga Campioanelor.

 

Următorul meci al băimărencelor este în etapa a 8-a, în 4 decembrie 2022, în deplasare la SCM Gloria Buzău, echipă cu 6 victorii din 6 meciuri (acum, locul 2, după CSM București, care are un meci mai mult disputat).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here