PREVIZIBIL – Explorări începe returul sezonului regular cu o victorie categorică împotriva sucevenilor, la Baia Mare

0
172

LIGA NAȚIONALĂ – VOLEI MASCULIN. Sâmbătă, 14 ianuarie 2023, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 12-a a Ligii Naționale de volei masculin (titulatura oficială: Divizia A1), Știința Explorări Baia Mare a învins, cu 3-0 (25-12, 25-12, 25-14), nou-promovata CSM Suceava.

 

Meciul, arbitrat de clujenii Mircea Rus (principal) și Marius Șanta (secundar), a opus echipele clasate pe locurile 9 (Baia Mare) și 11 (Suceava) și a pornit cu gazdele din postura de favoriți, nu doar datorită poziției în clasament și a faptului că în tur s-au impus și la Suceava (în minim de seturi, 3-0: 16-25, 8-25, 16-25), ci mai ales datorită diferenței clare de valoare între cele două loturi, băimărenii ocupând după turul sezonului regular un loc sub așteptari (în ultimele două sezoane, Explorări a încheiat pe locul 7).

 

Partida nu a avut istoric, Explorări, avându-i în componență pe Mihai Tarța și Marius Cheagă, liderii topului național al  jucătorii cu cele mai multe puncte realizate în tur (Cheagă, cu un procentaj de 51% atacuri reușite, a fost selectat și în echipa turului – Dream Team -, o performanță considerabilă în contextul locului pe care s-a situat echipa), și pe liberoul Laurean Crișan clasat pe locul 5 în topul național al preluărilor reușite, a dominat jocul, așa cum era de așteptat, încheind conturile în doar 54 de minute.

 

Cu serviciul (9 ași – puncte obținute direct din serviciu) și blocajul bun (tot 9 blocaje decisive), punctele vulnerabile ale băimărenilor în tur, Explorări a defilat în acest meci, în care au dominat la toți parametri esențialei: atacuri decisive 36 vs. 20, ași 9 vs. 0, blocaj 9 vs. 6, puncte din greșeala adversarului 21 vs. 18.

 

Pentru Explorări au punctat: Tarța (13 puncte), Cheagă (12 puncte), Hepburn (9 puncte), Badea (8 puncte), Aldea (6 puncte), Silvășan-Pașca (3 puncte), Dragomir (2 puncte), Taboada (1 punct). De la oaspeți s-au remarcat Ciubotariu (6 puncte), Boghean și Ciubotaru (câte 5 puncte).

 

În urma victoriei, Explorări acumulează 14 puncte și rămân pe locul 9 în clasamentul Ligii Naționale. În etapa următoare, a 13-a, Explorări joacă în deplasare, în 21 ianuarie 2023, cu CS Volei Club Zalău 2015.

 

* Foto: @CS Știința Explorări Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here