PREVIZIBIL – Campioana Știința Baia Mare s-a impus categoric pe terenul ultimei clasate, Tomitanii Constanța, marcându-le… 80 de puncte

0
309

RUGBY. Sâmbătă 22 mai 2021, de la ora 11.00, pe Stadionul Farul Constanța “Mihail Nacă”, într-un meci contând pentru etapa a 5-a a SuperLigii de rugby, ultima clasată, ACS Tomitanii Constanța, aflată la al patrulea sezon consecutiv în prima ligă, a jucat cu campioana en-titre CSM Știința Baia Mare.

 

Meciul, arbitrat la centru de constănțeanul Robert Andrei Diaconescu (se practică în rugby delegarea arbitrilor locali, fiind considerat un sport în care fair-play-ul depășește subiectivismul dat de apartenența locală), a fost, așa cum era anticipat, la discreția oaspeților, maramureșenii depășind clar echipa constănțeană, cu 80-17 (54-12).

 

Înainte de cronica meciului, o subliniere despre adversara campioanei Știința: Tomitanii sunt o echipă care a reușit să se înscrie în această ediție de campionat deși mai aveau doar 17 jucători, cu 9 mai puțini decât impune regulamentul FRR, apelând la soluția de avarie de a legitima jucătorii lipsă de la CS Năvodari (4 jucători care își anunțaseră retragerea), Steaua, Dinamo și Șoimii București (câte 1 de la fiecare echipă, care au acceptat să joace gratis) și unul… de pe stradă (fostul jucător al Farului, Valentin Dache, ajuns la 48 de ani și retras de mult din activitate). De asemenea, Cristian Cojocaru, președintele clubului constănțean, s-a legimitimat și el, doar pentru a putea înscrie în competiție echipa înființată în anul 2009 – de altfel, unul dintre titularii veterani ai echipei constănțene, centrul neozeelandez Johnny Sola are 40 de ani.

 

Antrenorul Eugen Apjok a început partida din etapa a 5-a a SuperLigii cu următorul 15 (odihnind o parte dintre titulari): Ionuț Botezatu, Marian Apostol, Jgerenaia Khvicha, Alexandru Bucur, Sikuea Taliuli, Gigi Manole, Alexandru Țiglă, Laurențiu Nica, Iulian Harțig, Omar Baliashvili, Florian Roșu, Dumani Mtya, Alexandru Alexe, Oliver Immelman (cpt.), Silviu Grădinaru.

 

Într-un meci fără istoric, băimărenii s-au impus cu 80-17 (54-12), scor care scutește de orice comentariu suplimentar. Pentru băimăreni au punctat prin 12 eseuri, 10 transformate: Taliauli (2), Nica (2), Manole (2), Grădinaru, Țiglă, Bucur, Roșu și Grădinaru (10 cele 12 eseuri au fost transformate de Dorin Gigi Manole). Pentru constănțeni au punctat Tiqe Iliesa (2 eseuri), Chiriac (eseu – transformat de Burlacu). În etapa următoare, în 29 mai, băimărenii joacă tot în deplasare, pe Stadionul Iuliu Hațieganu, cu CS Universitatea Cluj.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here