PREȚ – Cât costă brazii de Crăciun

0
472

INFO. Dacă vă plantați și-n acest decembrie un brad tăiat în casă, cu ocazia Sărbătorii Brazilor Tăiați, respectiv Crăciunul, vă poate interesa informația potrivit căreia Regia Națională a Pădurilor – Romsilva pune în vânzare, în toată țara, aproximativ 60.000 de pomi de Crăciun din speciile brad și molid, o cantitate similară cu cea a anului trecut. De asemenea, prețurile rămân neschimbate, respectiv între 10 și 30 de lei.

 

„Nu asigurăm întregul necesar de pomi de Crăciun din piață, dar noi suntem foarte bucuroși că de câțiva ani de zile, de când avem aceste importuri de pomi de Crăciun din țări specializate, cum este Danemarca, de unde importă toată Europa, nu numai România, presiunea asupra pădurii a scăzut fantastic, și anume tăierile ilegale din această perioadă”, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al Regiei, Ciprian Pahonțu.

 

Prețurile de vânzare a pomilor de Crăciun din producția Romsilva sunt aceleași ca în ultimii ani, respectiv: pentru pomii de Crăciun recoltați din regenerări naturale, între 10 și 30 de lei, în funcție de specie și înălțime, iar pentru pomii cu înălțimea de peste 3 metri, considerați comenzi speciale, prețurile sunt stabilite de direcțiile silvice, pornind de la 20 de lei pentru fiecare metru înălțime. Pentru puieții ornamentali, prețurile variază între 30 și 150 de lei.

 

Vânzarea pomilor de Crăciun se va face de către fiecare direcție silvică în parte, în funcție de comenzile primite de la agenții comerciali, sau direct către persoanele fizice. În Maramureș, în fiecare an, Direcția Silvică a scăzut numărul brazilor scoși la comercializare, anul trecut fiind vânduți aproximativ 1.400 de exemplare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here