PRESIUNI – Acțiune în instanță pentru desființarea Școlii Populare de Artă, președintele PSD Maramureș i-a implicat pe prefect și pe șeful de la ITM

3
1814
Dragoș Năcuță, Vasile Moldovan, Gabriel Zetea, Doru Dăncuș

CEI MARI vs. CEI MICI. O parte dintre angajații fostei Școli Populare de Artă din Baia Mare, instituție desființată, după 60 de ani de la înființare, de Consiliul Județean (CJ) Maramureș, for administrativ condus de pesedistul Gabriel Valer Zetea, au fost convocați de prefectul Vasile Moldovan (provenit din PSD și promovat în funcție cu acceptul final al lui Zetea). Aceștia au făcut o plângere prealabilă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș și au contestat în instanță decizia CJ Maramureș.

 

La întâlnirea de taină, în afara reprezentantului Guvernului în Maramureș (ex-PSD), a mai participat directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Maramureș, Dragoș Năcuță (PSD), președintele CJ Maramureș, Zetea (PSD), vicepreședintele CJ Maramureș, Doru Dăncuș (PNȚCD – aflat în județ în alianță cu PSD – extrem de vocal și de amenințător), reprezentanți ai unei comisii de dialog social, juriștii instituției județene.

 

Acțiunea a fost una de intimidare a angajaților Școlii Populare de Artă, prin care au urmărit să-i convingă pe aceștia să renunțe la demersurile lor, pe considerent că s-au descoperit o mulțime de ilegalități (că ar fi profesori și persoane din aparatul administrativ care ar fi fost angajați ilegal, că s-au încasat bani nelegal și că toate aceste descoperiri se pot solda cu dosare penale, cu obligația de a rambursa banii).

 

O parte dintre angajați au cedat acestor presiuni, însă cei mai puțin emotivi își continuă acțiunea în instanța de judecată, deci tentativa concertată a lui Zetea a fost o mare fâsâială, ratând principalul obiectiv: retragerea contestației din instanță.

 

 

În privința descoperirilor făcute de pesediștii aserviți lui Zetea (cu bani încasați nelegal, angajări nelegale etc.), o sigură precizare: dacă ar fi reale, culpa planează asupra instituției conduse de Zetea, pentru că toate angajările, statele de funcții, statele de plată etc. au girul CJ Maramureș. În plus, recent, la Școala Populară de Artă a avut loc un control al Camerei de Conturi, care nu a găsit nicio neregulă.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Urat gestul lui Zetea si camarila, adica consilierii judeteni de a desfiinta aceasta institutie non-profit dar f.f. benefica pentru iubitorii de muzica! Oare nu este un mod de a ajunge indirect la directorul Centrului pt promovarea culturii dr. Stefan Maris?! Doar ma intreb? Daca este asa, repet, urat gestul si ii reamintesc faptul ca o data sau ODATA tot va da socoteala! Poate chiar de doua ori! Sfaturile primite de la vicepresedinte nu sint intotdeauna cu buna intentie, caci acesta isi urmareste DOAR scopurile personale, financiare, pentru functii politice si faima!

  2. In privinta celor descoperite (cu prefacuta mirare) ca nereguli la respectiva soala trecem in domeniul SF. Se aseamana intr-un fel cu cazul Dragnea. Adica daca a stiut si nu a facut nimic era complice sau faptuitor si deci infractor. Daca nu a stiut desi trebuia atunci e incompetent. Nici intr-un caz nici in celalalt nu avea ce cauta in fruntea tarii. Zetea e in fruntea judetului. Dupa 4 ani ca vice si alti 3 ca presedinte se vorbeste de nereguli grave la aceea institutie. Omul ori e incompetent ori e prefacut si la fel ca seful (fost) al lui nu are ce conduce judetul

  3. Consiliul Județean (CJ) Maramureș, for administrativ condus de pesedistul Gabriel Valer Zetea,
    ar trebui sa înteleaga ca desfiintarea unei asemenea INSTITUTII NON-PROFIT Cum este O Scoala de Muzica Populara,este o actiune criminala si indreptata asupra……elevilor,copiilor sau adultilor care doresc sa-si insuseasca cunostinte muzicale!
    Aici in Olanda,telul si scopul unei Primarii este de a sustine financia o asemenea Institutie care propaga….CULTURA!
    Este o datorie sfanta a oricarui politician indiferent de culoarea politica!
    Mai mult,daca la Școala Populară de Artă a avut loc un control al Camerei de Conturi, care nu a găsit nicio neregulă.,cu atat mai mult totul miroase a intimidare!
    Daca s-au descoperit nereguli sau ilegalitati sa fie pedepsite!Dar ca sa inchiz o Scoala Populara de Muzica intr-un oras,regiune unde nu sunt alte institutii de acest gen,este o absoluta nesimtire,iresponsabilitate si inconstienta civica!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here