„PREOCUPARE” ADMINISTRATIVĂ – Primăriilor din Șomcuta Mare și Ulmeni le-au fost respinse solicitările acordurilor de mediu pentru extinderea alimentărilor cu apă, respectiv gaz

1
3912
Gheorghe Ioan Buda, primarul orașului Șomcuta Mare, și Lucian Morar, primarul orașului Ulmeni

ATÂT S-A PUTUT. Agenția pentru Protecția Mediului Maramureș le-a respins primăriilor din orașele Șomcuta Mare și Ulmeni solicitările acordurilor de mediu pentru extinderea rețelelor de alimentare cu apă, respectiv gaz, pentru că acestea n-au reușit să completeze documentațiile prevăzute de legislație, deși au avut la dispoziție un termen de… 2 ani (!) de la evaluările inițiale.

 

Primăria Șomcuta Mare, controlată de edilul Gheorghe Ioan Buda, a cerut în 13 februarie 2020 acord de mediu pentru alimentările cu apă în satele Hovrila și Buteasa și APM Maramureș i-a acordat termen să completeze documentația până în 17 februarie 2022. Pentru că nici după 2 ani administrația locală nu a reușit să trimită dosarul complet, în 3 noiembrie 2022 APM a emis decizie de respingere a acordului de mediu.

 

Situația a fost similară și în cazul Primăriei Ulmeni, care în 6 aprilie 2020 a depus solicitarea eliberării acordului de mediu pentru înființarea rețelei de distribuție a gazelor naturale în satele Arduzel, Vicea, Someș Uileac și Țicău. APM a acordat Primăriei controlate de edilul Lucian Ioan Titus Morar termen de completare a dosarului până în 7 iulie 2022, dar 2 ani nu au fost suficienți, în consecință, în 3 noiembrie 2022 a fost emisă decizia de respingere a solicitării acordului de mediu.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Poate ca nici n-au vrut sa faca proiectele respective. 2020 a fost an electoral, au depus solicitarea de sanchi si dupa alegeri nu s-au mai straduit sa o completeze cu documente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here