PREMIILE – Marele Premiu al Festivalului Internațional de Teatru Atelier 2019: „Rețeta perfecțiunii”, spectacol al Teatrului de Nord Satu Mare

0
345

BAIA MARE. Marele Premiu (acordat pentru cel mai bun spectacol) al Festivalului Internațional de Teatru Atelier (ajuns în acest an la ediția a 26-a) a revenit spectacolului Teatrului de Nord din Satu Mare „Rețeta perfecțiunii”. În cadrul categoriei au mai fost nominalizate două spectacole ale Teatrului Municipal din Baia Mare: Mr. Schrödinger (regia: Andrei Dinu) și Rinocerii (regia Iulian Bulancea).

 

Iată care au fost premiile acordate de juriul festivalului (alcătuit din Doru Mareș, Monica Andronescu și Nicolae Weisz) la gala finală, desfășurată duminică, 9 iunie,la Teatrul Municipal din Baia Mare – premiile constau în opere de artă semnate de artiști români.

 

* Premiul pentru Cea mai bună actriță: Alexandra Vanci – pentru rolurile Corporatist A din spectacolul Mr Schrodinger și Sinucigașul3, Gospodina Aena, Vecina 2, Dolores din spectacolul Suicidal, ale Teatrului Municipal Baia Mare.

– au mai fost nominalizate: Denisa Blag (pentru rolulurile Corporatist D din spectacolul Mr Schrodinger și Daisy din spectacolul Rinocerii, ambele de la Teatrul Municipal Baia Mare) și Florentina Năstase (pentru rolul Natalia Stepanovna din spectacolul Cerere în căsătorie, al Asociației Cultură-n Șură).

 

* Premiul pentru Cel mai bun actor: Eduard Bîndiu – pentru rolulurile Corporatist C din spectacolul Mr. Schrödinger și Dudard / Logicianul din spectacolul Rinocerii, ambele de la Teatrul Municipal Baia Mare.

– au mai fost nominalizați: Axel Beaumont (pentru rolul Colin din spectacolul Spuma Zilelor al Cie Underground Sugar din Franța) și George Constantinescu (pentru rolul Ivan Vasilievici Lomov din spectacolul Cerere în căsătorie, al Asociației Cultură-n Șură).

 

* Premiul pentru regie: Andrei Dinu – pentru regia spectacolului Mr. Schrödinger (Teatrul Municipal Baia Mare).

– au mai fost nominalizați: Iulian Bulancea  (pentru regia spectacolului Rinocerii – Teatrul Municipal Baia Mare) și  Julie Desmet Weaver (pentru  regia spectacolului Spuma zilelor).

 

* Premiul „Gheorghe Dinu” pentru scenografie: Titus Ivan – pentru scenografia spectacolului Menajeria de sticlă, al Teatrului De Stat din Constanța.

– au mai fost nominalizați: Mihai Vălu (pentru scenografia spectacolelor Mr. Schrödinger și Rinocerii, ale Teatrului Municipal Baia Mare) și Alain Lagarde (pentru scenografia spectacolului Spuma zilelor, La Cie Undeground Sugar din Franța).

 

* Premiul pentru muzică de scenă (acordat de Fundația ACCUMM din București): Mihai Dobre – pentru muzica spectacolului Rețeta Perfecțiunii (Teatrul de Nord din Satu Mare)..

 

* Premiul pentru coregrafie: Andrea Gavriliu – pentru coregrafia spectacolului Rețeta perfecțiunii (Teatrul de Nord din Satu Mare).

– au mai fost nominalizați: George Pop (pentru coregrafia spectacolelor Rinocerii și Suicidal, ale Teatrului Municipal Baia Mare) și Zoltan Balazs (pentru coregrafia spectacolului August, al Teatrului Maladype din Budapesta – Ungaria).

 

* Premiul Asociației „Atelier ’92”: Ahlam El Morsli și Wajdi Gagui – pentru coregrafia spectacolului „Burqa și Basma” al companiei Col`Jam din Casablanca (Maroc).

 

* Premiul Special al Juriului: Ioan Costin – pentru capacitatea de a conferi consistență și coerență rolurilor de mică întindere în registere teatrale de mare diversitate – și spectacolului Spuma zilelor – pentru utilizarea mijloacelor novatoare, generatoare de emoții în spectacolul teatral

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here