PREMII: PESTE 40.000 EURO – Liceenii maramureșeni pasionați din afaceri se pot înscrie gratuit la The Switch, cea mai mare competiție antreprenorială a liceenilor

0
189

COMPETIȚIE –  LICEENI. Liceenii maramureșeni pasionați de afaceri se pot înscrie gratuit pentru The Switch, cea mai mare competiția antreprenorială a liceenilor din România (clasele 9-11), care pune la bătaie premii de peste 40.000 de euro. Această primă ediție a concursului național de soluții antreprenoriale The Switch este organizată de Edison, Grupul Educativa și Social Innovation Solutions.

 

Participarea este gratuită, iar înscrierile au loc până pe 23 februarie, prin completarea formularului disponibil pe site (detalii despre proiect și despre etapele de înscriere se găsesc pe site-ul oficial al competiției: https://theswitch.ro/).

 • Se pot înscrie elevi din clasele 9-11 de la orice liceu, din toate județele țării, acestea fiind împărțite în 4 regiuni de concurs;
 • În cadrul competiției sunt oferite 3 premii a câte 10.000 euro și 20 de premii de 500 euro.

 

Perioada de desfășurare a competiției este ianuarie – mai 2022 și cuprinde mai multe etape:

 • ianuarie – 23 februarie: înscrierile oficiale
 • 5-6 martie: finalele regionale
 • 18-20 martie: bootcamp weekend
 • 28 aprilie – 1 mai: marea finală

 

Elevii pot să se înscrie atât individual, cât și împreună cu alți colegi sau prieteni, în cadrul unei echipe de maximum trei persoane, de preferat din aceeași regiune. Vor fi desemnați drept câștigători participanții ce oferă soluții inovative pentru provocările lansate în competiție, premiate pe 3 categorii:

 

 1. O propunere business – se va premia soluția ce are la bază o afacere care poate schimba societatea în care trăim.
 2. O propunere tech – se va premia soluția ce pune accentul pe tehnologie.
 3. O propunere colaborativă – va fi premiată echipa formată din mai mulți participanți din alte echipe, ce vin cu soluții diferite și ajung la o idee inovatoare pentru marea finală.

 

Soluțiile câștigătoare vor fi premiate cu:

 1. 500 euro, dacă se califică în competiția regională (20 de câștigători/ 5 din fiecare regiune de concurs);
 2. 10.000 euro, dacă intră în competiția națională (3 câștigători).

 

Mai mult, participanții au șansa de a câștiga și alte premii oferite de parteneri ai proiectului, chiar dacă nu au ajuns în finală.

 

Edison este locul de întâlnire a antreprenoriatului cu tehnologia și obiectivul nostru este să aducem elevii cât mai aproape de cele două domenii ale viitorului. Știm că tinerii sunt motivați de competiții, așa am gândit The Switch, concursul care să-i mobilizeze și să le stârnească cele mai creative, trăsnite, dar și utile și inovatoare idei. Premiem liceeni care au o viziune de viitor, pe cei care caută răspunsuri la întrebările «De ce?» și «Cum?» și pe cei care vor să producă schimbare în jurul lor. Căutăm soluții de business & tech sustenabile, care pot rezolva cele mai importante probleme ale societății. Multă baftă tuturor!, a declarat Tudor Popescu, coordonatorul competiției The Switch și a Cluburilor Edison

 

Fiecare participant înscris va primi un feedback detaliat din partea juriului care a făcut evaluarea, format din experți și mentori din organizații locale și naționale: antreprenori consacrați, experți în tehnologie sustenabilă și invitați surpriză, uniți de preocuparea pentru viitor și pasiunea pentru soluții noi și interesante. Printre aceștia se numără: Alina Burlacu, RBL; Cornel Amariei, inventator LUMEN; Indira Abdulvoap, CEO Logiscool și business mentor EA-The Entrepreneurship Academy; Alexandru Ghiță, Președinte Educativa Group, antreprenor; Olivia Vereha, Code4Romania; Alexandru Dancu, cercetător, Alumni Aspen România.

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here