PREMIERĂ – Lista completă a celor 11 candidaţi pentru funcţiile de primar în oraşele Baia Sprie şi Ulmeni

1
2023

ALEGERI. Nouă persoane din Baia Sprie şi-au depus astăzi, în ultima zi, candidaturile pentru scrutinul electoral parţial din 11 iunie, în urma căruia va fi desemnat primarul localităţii. Surprinzător, cinci dintre aceştia nu beneficiază de sprijin politic, fiind independenţi.

 

Cei 9 candidaţi (două femei şi şapte bărbaţi) dintre care locuitorii oraşului Baia Sprie cu drept de vot îşi vor alege primarul sunt: Sebastian Alin Bîrda (PNL), Claudia Cetăţeanu (PMP), Tamas Etelka (PSD), Gheorghe Breban (ALDE), Dorin Sabo (independent), Ioan Corodan (independent), Luca Ştefănoiu (independent), Gheorghe Cherecheş (independent) şi Olimpiu Pop (independent).

 

Canidaţii pentru Baia Sprie

 

Sebastian Alin Bîrda (PNL) este licenţiat în management şi drept administrativ – a fost consultant în domeniul ariilor protejate (la Parcul Naţional Munţii Maramureşului) şi este susţinut de cel care a condus timp de aproape 9 ani administraţia locală, Dorin Paşca, şi de UDMR. Candidează pentru prima dată.

 

Claudia Bogdana Cetăţeanu (PMP) are 40 de ani şi este o cunoscută sportivă de performanţă. Este câştigătoare a Cupa Challenge, campioană naţională şi triplă câştigătoare a Cupei României şi a Supercupei României. Candidează pentru prima dată.

 

Tamas Etelka (PSD) este surpriza social-democraţilor, fiind şefa Serviciului Venituri din Primăria Baia Sprie. Candidează pentru prima dată.

 

Gheorghe Aurel Breban (ALDE) a mai candidat şi în 2016, însă din partea PSR (partidul lui Mircea Geoană), atunci fiind votat de 559 de băisprieni.

 

Simion-Dorin Sabo (independent) este fostul candidat al PSD, cel care s-a situat pe locul 2 la ultimele alegeri, după primarul Dorin Paşca, reuşind în 2016 să strângă peste 50% din voturile primarului în funcţie (aproape 1.500 de voturi).

 

Ioan Corodan (independent) are 56 de ani, este fost senator (2006-2008, ales pe listele PRM, l-a înlocuit pe senatorul Liviu Doru Bindea), consilier judeţean şi fost preşedinte al PNL Baia Sprie.

 

Luca Ştefănoiu (independent) a fost senator în două mandate (1996-2000 şi 2000-2004, din partea PRM şi PSD), absolvent al Institutului de Mine Petroşani, fost director al EM Şuior.

 

Gheorghe Cherecheş (independent) este consilier local în Baia Sprie, singurul care şi-a câştigat mandatul din postură de independent.

 

Oliviu Pop este cel de-al cincilea candidat la funcţia de primar al oraşului Baia Sprie care candidează independent, fără susţinerea vreunui partid politic.

 

La Ulmeni, doar 2 candidaţi

 

Surpriză la Ulmeni, unde, pe ultima sută de metri, PNL şi ALDE, care şi-au anunţat iniţial intenţia de a candida, avansând chiar şi numele potenţialor primari (Ionel Covaciu – PNL, respectiv Dacian Olimpiu Sas – ALDE), s-au retras din cursa electorală. Astfel că doar PMP şi PSD au înscris candidaţi pentru scrutinul parţial.

 

PSD a nominalizat-o candidat pe Cornelia Luca. Aceasta a mai candidat pentru funcţia de primar în Ulmeni în 2008 şi 2012 (ultima dată din partea USL, cumulând 27% din voturile exprimate – au fost doar doi candidaţi atunci, Luca şi Morar, ultimul candidând pentru UNPR şi cumulând 73% din voturi). Lucrează la Finanţe şi este soţia primarului din Sălsig, Florian Lucian Luca.

 

PMP l-a înscris în cursă pe preşedintele filialei judeţene, care este şi primarul ales la ultimul scrutin, Lucian Morar, cel care a depus jurământul de primar, apoi a renunţat în 2016 la mandat pentru a deveni consilier judeţean şi apoi vicepreşedinte al forului administrativ al Maramureşului. Morar este câştigătorul ultimelor trei scrutinuri electorale din Ulmeni, devenind primar în 2008, 2012 şi 2016.

 

Numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale de la Ulmeni: 5.735, conform listei Autorităţii Electorale Permanente valabilă la 10 aprilie 2017.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. La Ulmeni cetatenii au fost impiedecati sa sustina cu semnaturi si alte candidaturi. Fostul primar actualul presedinte pmp si consilier judetean a mai pagubit comunitatea cu aceste cheltuieli electorale care trebuiesc efectuate numai pentru ca nu stie individul care functiuni sunt mai importante. Pur si simplu a infectat electoratul judetean cu promisiunile sale fara acoperire. Astfel de indivizi nu merita votati nici macar ciurdari. Abuzul de acest fel este păgubos iar precedentul creat este periculoos. Chiar si legea electorala este nedreapta permitand acces concomitent la aproape toate functiile aceluiasi candidat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here