PREMIERĂ – În acest an, în Baia Mare, prima benzinărie dotată cu staţii de încărcare a maşinilor electrice

1
1641
Primele stații de încărcare electrică rapidă vor apărea și în Baia Mare

INVESTIŢIE. Peste 1 milion de dolari va investi în acest an Rompetrol Downstream, compania de retail a KMG International, pentru inaugurarea în Baia Mare a primei benzinării dotată cu staţii de încărcare a maşinilor electrice.

 

Chiar daca piaţa automobilelor electrice din România se află într-o fază incipientă – în 2015, la nivel naţional au fost achiziţionate 496 de vehicule electrice şi hibride, iar în 2016, 1.183 de asemenea maşini -, diversificarea surselor de energie prin implementarea noilor tehnologii a devenit o preocupare la nivel mondial.

 

Rompetrol Downstream a anunţat în 2017 investiţii de 10 milioane de dolari pentru construirea a opt benzinării cu staţii de încărcare de 50 kW, una dintre acestea urmând să fie edificată în Baia Mare, serviciul de încărcare electrică fiind oferit gratuit.

 

Alimentarea la staţiile de încărcare electrică rapidă se efectuează prin curent alternativ şi curent continuu de 50 kW, fiind compatibilă cu orice tip de autovehicule vândute în Europa şi Asia, iar un vehicul electric poate să-şi încarce bateria la 80% din capacitatea sa în doar 20 de minute.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. La ce preturi sunt aceste masini xise ecologice. Pentru producerea curentului ce alimenteaza bateriile se emană gaze mai mult decat atunci cand ard combustibl fosili. O explozie vulcanica din Islanda sau centura de foc polueaza in cateva zile cat toate motoarele cu ardere interna di externa in 100 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here