PRELIMINARII CE – Jucătorii echipei Minaur, Călin Căbuț și Alexandru Csepreghi, au înscris 7 din golurile naționalei, dar România a pierdut

0
321

HANDBAL MASCULIN. Jucătorii echipei Minaur Baia Mare, Călin Căbuț și Alexandru Csepreghi, au înscris aproape un sfert din golurile naționalei României în primul meci din preliminariile pentru Campionatul European, meci disputat în deplasare, cu Suedia, și pierdut de România cu 33-30 (20-12). Centrul Căbuț a înscris 4 goluri, iar interul Csepreghi a înscris 3 goluri.

 

Într-un meci dominat de nordici, care în minutul 35 conduceau cu o diferență confortabilă, de 10 goluri (24-14), pentru echipa României, antrenată de Rareş Fortuneanu, au marcat: Gabriel Dumitru (6 goluri), Călin Căbuţ, Gabriel Bujor, Nicuşor Negru și Cristian Ghiţă (câte 4 goluri), Alex Csepreghi și Marius Sadoveac (câte 3 goluri), Andras Szasz și Dan Racoţea (câte un gol). De la suedezi, cei mai buni marcatori au fost Hampus Wanne (9 goluri), Albin Lagergren și Lucas Pellas (câte 5 goluri).

 

În următorul meci, România va juca la Baia Mare, cu Muntenegru, echipă care a învins în prima etapă Kosovo, cu 32-25. Cele opt grupe sunt formate din câte patru echipe, iar partidele de calificare se vor desfăşura între 4 noiembrie 2020 şi 2 mai 2021.

 

Din cele 8 grupe 20 de echipe (primele două clasate din fiecare grupă, plus încă patru reprezentative de pe locul 3 care vor avea cea mai bună linie de clasament) se califică la Campionatul European 2022, alte 4 locuri fiind rezervate gazdelor (Ungaria şi Slovacia), campioanei europene (Spania) şi finalistei ultimei ediţii a CE (Croaţia), sunt direct calificate la turneul final. Turneul final va avea loc în Ungaria şi Slovacia, între 13-30 ianuarie 2022.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here