PREGĂTIRI – Fotbal Comuna Recea începe sâmbătă, pe teren propriu, barajul pentru menținerea în Liga a II-a: câteva considerații

0
444

MECI DE BARAJ. Play-out-ul ediției 2020-2021 a Ligii a II-a la fotbal s-a încheiat, fiind cunoscute 4 din cele 5 echipe care au retrogradat în Liga a III-a: Pandurii Târgu Jiu, CSM Slatina (ambele din Grupa A), Aerostar Bacău și CSM Reșița (ambele din Grupa B).

 

Cea de-a cincea retrogradată se va decide la baraj, din echipele clasate pe ante-penultimul loc (5) în cele două grupe. Așa cum 2mnews a previzionat încă din 28 aprilie (detalii AICI), echipa maramureșeană ACS Fotbal Comuna Recea va trebui să treacă în meciurile de baraj de AFC Unirea 04 Slobozia.

 

Fotbal Comuna Recea a încheiat sezonul regular pe locul 14 din 20 de echipe (Turris Oltul s-a retras după 15 etape, iar rezultatele acesteia au fost anulate, echipa fiind retrogradată în ultima divizie), iar această ediție cu 35 de puncte (în play-out a câștigat 4 meciuri și a pierdut 2, golaveraj 18-10), iar Unirea Slobozia a încheiat sezonul regular pe locul 16, iar ediția cu 29 de puncte (în play out a câștigat 2 meciuri și a încheiat 4 meciuri la egalitate, nefiind învinsă – golaveraj 8-5).

 

O subliniere: luând în calcul punctajul total obținut de cele 14 echipe din cele două grupe de play-out, Recea s-ar fi clasat pe locul 7, înaintea celor 4 echipe deja retrogradate, dar și înaintea lui Gloria Buzău, Concordia Chiajna și Unirea Slobozia (adică s-ar fi clasat pe locul 13 din cele 20, retrogradabile fiind locurile de la 16 în jos). Trebuie însă să participe la baraj pentru a rămâne în Liga a II-a din cauza regulamentului/sistemului FRF.

 

Conform tragerii la sorți, meciul tur al barajului de menținere în Liga a II-a se va juca sâmbătă, 15 mai, la Recea, iar returul va avea loc la Slobozia, în 22 mai. În sezonul regular, cele două echipe s-au întâlnit la Recea (în sezonul regular s-a jucat fiecare cu fiecare, un singur meci), în etapa a 12-a, desfășurată în 14 noiembrie 2020, Fotbal Comuna Recea a câștigat cu 2-0 (1-0), prin golurile marcate de Alin Văsălie (min. 24) și francezul de origine congoleză Arsene Luboya (min. 75) – ultimul jucător s-a transferat în intersezon la FC U Craiova 1948, echipă favorită la promovarea în prima ligă (este pe locul 1 în play-off). Atunci, însă, cei de la Slobozia au reclamat faptul că au fost nevoiți să vină la Recea cu un lot de doar 15 jucători, din care 6 juniori, pentru ceilalți erau izolați pe motiv de COVID-19, în condițiile în care “jucătorii echipei maramureșene și-ar fi revenit miraculos, după ce zilele trecute aveau mai mulți jucători depistați pozitiv”.

 

Unirea Slobozia are în lot doi stranieri: fundașul central din Mali Sory Ibrahim Diarra (transferat de la Petrolul Ploiești) și mijlocașul camerunez Christ Afaln (transferat de la Șomuz Fălticeni). Echipa este antrenată de fostul atacant dinamovist Adrian Mihalcea (născut în Slobozia, fost jucător al echipei ialomițene) și este susținută financiar (destul de puternic, au în fiecare an un buget în apropierea sumei de 1 milion de euro) de Consiliul Județean Ialomița, Primăria Slobozia și de Avicola Slobozia (în principal).

 

O subliniere de final: din cele 3 echipe promovate în Liga a II-a în sezonul 2020-2021, două vor retrograda: CSM Slatina (deja retrogradată) și Unirea Slobozia sau Fotbal Comuna Recea (ambele fiind nou-promovate în a doua divizie a țării). Mai simplu spus, o singură echipă promovată din Liga a III-a în Liga a II-a va rămâne în acest eșalon, însă și aceasta în extremis (după baraj). Sublinierea a fost consemnată pentru a arăta diferența valorică dintre cel de-al doilea și cel de-al treilea eșalon al fotbalului românesc (în această ediție, echipele din Liga a III-a au disputat 18 meciuri, iar cele din Liga a II-a, 26 de meciuri).

 

* Foto: @ ACS Fotbal Comuna Recea

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here