PRECIZĂRI – Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș: Prioritățile PNL sunt guvernarea, pandemia, controlul inflației și nevoile reale ale românilor

0
267
Cristian Niculescu-Țâgârlaș

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. O procupare prioritară pentru senatorul liberal Cristian Niculescu-Tâgârlaș o constituie adoptarea actelor legislative ce reglementează aspecte importante privind pandemia COVID-19, proiecte de legi precum certificatul verde obligatoriu pentru angajații bugetari și din zona privată, o măsură care deși pare nepopulară este necesară și agreată de majoritatea cetățenilor.

 

„Acest proiect s-a aflat pe agenda de lucru a celor două camere, senatorii și deputații fiind conștienți de necesitatea adoptării unor măsuri ferme de natură a  crește eficiența luptei împotriva pandemiei. Există o presiune publică semnificativă care se exercită asupra decidenților, situație care generează îngrijorare în contextul raportării zilnice a noi cazuri de infectări și decese.

 

Proiectul, care obligă la deținerea certificatului verde pentru accesul la locul de muncă, a fost dezbătut timp de 5 ore în Senat, căzând la vot la o diferență foarte mică, pentru a se bloca ulterior la Camera Deputaților, în acest caz cameră decizională, loc unde dezbaterile legislative decurg mult mai greu”, a lămurit senatorul Cristian Niculescu-Tâgârlaș.

 

Moțiunea de cenzură din 5 octombrie a declanșat procedurile legale și negocieri privind formarea unui nou guvern, România având nevoie stringentă de stabilitate și responsabilitate în perioada imediat următoare. În acest context, soluția agreată de partenerii de coaliție este funcționarea Guvernului Romaniei printr-o alternanță a premierilor desemnați, fapt posibil prin realizarea pașilor procedurali prevăzuți de legislația în vigoare.

 

„Echipa liberală negociază cu partenerii de coaliție atât programul de guvernare cât și persoana viitorilor premieri, cele două partide urmând să desemneze prin decizia conducerilor politice, identitatea și ordinea accederii la conducerea executivului. Negocierile privind programul comun sunt aproape finalizate,  în următoarele zile președintele Klaus Iohannis urmând să declanșeze procedura de formare a noului guvern, urmată de validarea acestuia în ședința comună a celor doua camere și preluarea atribuțiilor”, a precizat senatorul Cristian Niculescu-Tâgârlaș.

 

Pandemia COVID-19 a dovedit că sistemul sanitar din Romania nu este pregătit să gestioneze eficient situațiile de criză sanitară majore, motiv pentru care se recurge la soluții alternative sau in extremis, la transferul de pacienți peste hotare. Una din măsurile ce vor fi puse în aplicare o constituie creșterea capacităților de primire a pacienților, fapt ce va fi posibil și în Baia Mare după aprobarea construirii, dotării și operaționalizării unei unități medicale modulare, în cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opris” .

 

„Vorbim despre un efort colectiv al managementului spitalului județean și al conducerii executive a Consiliului Județean, la care a contribuit și echipa de parlamentari liberali prin demersurile realizate la București. Fondurile sunt alocate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), bani europeni care vor fi folosiți pentru construirea și dotarea spitalului modular.

 

Astfel, aproape 10 milioane de lei vor acoperi costurile de construire a spațiilor iar suma de 4,8 milioane de lei este destinată achiziționării de dotări precum paturi cu acționare mecanică,  sisteme de livrare a oxigenului cu umidificator, seringi automate, paturi speciale ATI,  aparate de ventilație mecanică,  electrocardiograf, defibrilatoare, cărucioare de resuscitare, ecograf portabil multidisciplinar, echipament radiologic mobil si un computer tomograf, urmând ca după depășirea crizei sanitare COVID-19 unitatea modulară să funcționeze ca element suport pentru activitatea Unității de Primiri în Regim de Urgență, zonă critică datorită aglomerării cu pacienți”, a declarat senatorul Cristian Niculescu-Tâgârlaș.

 

Administrația publică județeană s-a angajat, încă de la începutul mandatului, să rezolve într-un timp rezonabil problemele de infrastructură rutieră cu care se confruntă Maramureșul, aspect imperios necesar prin prisma punerii în aplicare a strategiei de dezvoltare economică și socială  viitoare.

 

Senatorul Cristian Niculescu-Tâgârlaș: “Imediat după alegerile din decembrie 2020, am menționat, în una din primele mele declarații publice, că am intrat în politică și recent în Parlament ca să acționez în numele și interesul maramureșenilor. Din punct de vedere profesional sunt realizat, iar cunoștiințele de jurist le-am valorificat punându-le și în slujba comunității în care muncesc și trăiesc, de-a lungul întregii perioade în care am activat ca membru al Consiliului Local Baia Mare și ca viceprimar al municipiului.

 

În administrație este nevoie de o bună cunoaștere și aplicare a legislației, multe dintre aspectele juridice cu care se confruntă comunitățile depășind capacitatea angajaților din cadrul aparatelor de specialitate proprii. În acest context, din poziția actuală de senator mi-am pus întreaga experiență politică, administrativă și juridică la dispozitia colegilor liberali aleși în actuala legislatură, fiind in permanență conectat la problematica cu care se confruntă în activitatea lor.

 

Fără un sprijin bine fundamentat dar mai ales fără investiții reale și consistente nu vom reuși să ne dezvoltăm și să creștem calitatea vieții maramureșenilor, motiv pentru care în fiecare săptămână mă întâlnesc în teritoriu cu primari, viceprimari și consilieri locali pentru a discuta despre nevoile și prioritățile comunităților respective. Așa trebuie și așa consider eu că trebuie să acționeze un senator al Maramureșului”.

 

Într-o recentă analiză de presă a activității parlamentarilor maramureșeni, discutabilă ca și obiectivitate, au fost lansate speculații privind prezența senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș, ca membru sau președinte, în prea multe grupuri parlamentare de prietenie cu alte state, făcându-se aluzie la multiple posibile călătorii și absențe de la activitățile din Senat.

 

„În general nu comentez textele neasumate sau asumate la vrac de entități media aservite politic, așa cum evit să răspund și la postările tendențioase sau indecente făcute pe social media, de pe conturi false sau de oameni cu rea credință. Menționez că desemnarea ca membru într-un grup parlamentar de prietenie se face pe baza unor criterii bine definite iar cei nominalizați își asumă responsabilități în plus față de colegii “sedentari”.

 

De asemenea, de la preluarea mandatului nu am fost în nici o călătorie externă cu grupurile de prietenie din care am onoarea să fac parte, participând în schimb la acțiuni ale grupurilor și ale ambasadelor sau oficialilor țărilor respective, desfășurate toate în tară. Mi-am luat foarte în serios activitatea ca membru al delegației din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), făcând mai multe deplasări la Strasbourg și Paris, pentru a participa la ședințele delegațiilor tărilor membre ale Uniunii Europene, acțiuni în care se discută o paletă largă și importantă de probleme care privesc România, de la politici economice europene la situația migrației. Și tot din însărcinarea APCE voi participa în curând la o misiune oficială in Kyrgyzstan”, a conchis senatorul Cristian Niculescu-Tâgârlaș.

 

Biroul parlamentar Senator Cristian Niculescu-ȚâgârlașATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here