PNȚCD – Țărăniștii comemorează, în Sighetu Marmației, 65 de ani de la dispariția lui Iuliu Maniu

0
338
Celula în care a murit Iuliu Maniu

COMEMORARE. Nu doar gloria țărăniștilor, ci și demnitatea națională a acestui popor își are filonul și în acțiunile omului politic Iuliu Maniu (1873-1953), fost prim-ministru al României și președinte al PNŢ, membru în Parlamentele din Bucureşti şi din Budapesta, fost şef al Consiliului Dirigent al Transilvaniei, cel care și-a găsit sfârșitul la 5 februarie 1953, la vârsta de 80 de ani, în temniţa din Sighet, locul ales de autorităţile comuniste pentru a extermina elita României interbelice.

 

Astăzi, conducerea PNȚCD este prezentă în Sighetu Marmației pentru a comemora 65 de la moartea lui Maniu. Ieri, în Baia Mare, președintele ţărănist Aurelian Pavelescu recunoștea că partidul mai trăiește din amintiri, doar filiala din Maramureș reprezentând o excepție de la regulă. De altfel, ieri, în Baia Mare a avut loc și o ședință a Biroului Naţional de Conducere al PNŢCD.

 

„Situaţia PNŢCD reprezintă o rană pe ţară, o situaţie nefericită (…) şi trebuie să vorbim despre această realitate crudă. Am făcut multe eforturi în ultimii ani să stopăm disoluţia partidului (…), am intrat într-un con de umbră, dispute interne, izolat, marginalizat, denigrat inclusiv de foştii noştri parteneri din 1996-2000, celălalt mare partid istoric, PNL”, a mărturisit Pavelescu, ca-n cofesional, taman în unicul fief care mai contează pentru țărăniști: Maramureșul (prezenți în ceea ce Doru Dăncuș, președintele PNȚCD Maramureș, a numit „guvernarea locală şi judeţeană” cu doi consilieri județeni – din care unul vicepreşedinte -, un primar, consilieri municipali și comunali).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ