PNȚCD – Țărăniștii comemorează, în Sighetu Marmației, 65 de ani de la dispariția lui Iuliu Maniu

0
441
Celula în care a murit Iuliu Maniu

COMEMORARE. Nu doar gloria țărăniștilor, ci și demnitatea națională a acestui popor își are filonul și în acțiunile omului politic Iuliu Maniu (1873-1953), fost prim-ministru al României și președinte al PNŢ, membru în Parlamentele din Bucureşti şi din Budapesta, fost şef al Consiliului Dirigent al Transilvaniei, cel care și-a găsit sfârșitul la 5 februarie 1953, la vârsta de 80 de ani, în temniţa din Sighet, locul ales de autorităţile comuniste pentru a extermina elita României interbelice.

 

Astăzi, conducerea PNȚCD este prezentă în Sighetu Marmației pentru a comemora 65 de la moartea lui Maniu. Ieri, în Baia Mare, președintele ţărănist Aurelian Pavelescu recunoștea că partidul mai trăiește din amintiri, doar filiala din Maramureș reprezentând o excepție de la regulă. De altfel, ieri, în Baia Mare a avut loc și o ședință a Biroului Naţional de Conducere al PNŢCD.

 

„Situaţia PNŢCD reprezintă o rană pe ţară, o situaţie nefericită (…) şi trebuie să vorbim despre această realitate crudă. Am făcut multe eforturi în ultimii ani să stopăm disoluţia partidului (…), am intrat într-un con de umbră, dispute interne, izolat, marginalizat, denigrat inclusiv de foştii noştri parteneri din 1996-2000, celălalt mare partid istoric, PNL”, a mărturisit Pavelescu, ca-n cofesional, taman în unicul fief care mai contează pentru țărăniști: Maramureșul (prezenți în ceea ce Doru Dăncuș, președintele PNȚCD Maramureș, a numit „guvernarea locală şi judeţeană” cu doi consilieri județeni – din care unul vicepreşedinte -, un primar, consilieri municipali și comunali).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here