PLIMBAREA PIEȚEI PRIN ORAȘ – Cherecheș rescrie nomenclatorul stradal al Băii Mari: află unde se mută Piața Iustinian și care va fi strada Lascăr Pană

0
1393
Cătălin Cherecheș, un partizan al schimbărilor

NOMENCLATOR STRADAL. Băimăreni, știți unde-i strada Rachetei? Știți, evident, doar e de notorietate. Pentru cei doi băimăreni care nu știu, o precizare: strada Rachetei e strada aia pe care urinează 99% dintre participanții la Sărbătoarea Castanelor (pentru că administrația Cherecheș încalcă legea, la fel ca defuncta administrație Anghel, amplasând un număr insuficient de toalete publice), pe care nu e aproape nimic (bine, e sediul ASSOC, dar mă refer la spații de locuit).

 

Practic, strada asta a Rachetei este drumeagul asfaltat de câteva sute de metri care înconjoară stadionul de rugby, pornind din spatele Camerei de Comerț (sediul de lângă Sala Sporturilor) și înțepându-se în strada Transilvaniei.

 

Bine, de ce vorbim noi de o stradă insignifiantă din Baia Mare? Pentru că de astăzi va deveni extrem de importantă, similar cu o autostradă. Cum asta? Păi, aflat în febra inspirației redenumirilor, primarul Cătălin Cherecheș a decis s-o numească strada Lascăr Pană. Practic, asta am vrut să vă anunț, că Rachetei se transformă în Lascăr Pană (fostul mare antrenor de handbal, pentru cei care și-au petrecut ultimul secol pe lună).

 

Și dac-am lămurit modificarea Rachetei în Lascăr Pană, să rămânem în același registru, pentru că, așa cum 2mnews v-a anunțat AICI, fosta Piață 1 Iunie, modificată (doar denumirea, în rest a rămas la fel de deplorabilă, nefăcându-se NIMIC, deși edilul a promis marea și sarea cu gust de scorțișoară) în Piața Arhiepiscop Iustinian (cunoscută sub mult mai notoria denumire Piața Iusti) își modifică, din nou denumirea, în Piața Partizanilor.

 

… daaar, nu ne lasă Întâistătătorul fără o Piață Iusti, deci Piața Iustinian se mută în spațiul verde dintre Primărie și fosta bancă comercială Mind­bank. Bine, ca să fie mai pompos, motivația este că acolo este o piațetă nedenumită, în fapt fiind exact ce v-am spus: un spațiu verde, cu tufe. Deci, spațiul cu tufe de lângă Primăria Baia Mare se va numit Piața Iustinian (sau, așa cum au botezat-o băimărenii, Piața Iusti).

 

Putem spune că edilul Cherecheș nu rescrie, printr-o muncă plină de abnegație și devotament, întreg nomenclatorul stradal al Băii Mari? Nu putem.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here