PLAY-OUT – Echipa de fotbal feminin din Baia Mare a pierdut, pe teren propriu, meciul cu ACS Târgu-Mureș

0
292

LIGA I FOTBAL FEMININ. Duminică, 26 martie 2023, pe Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 3-a play-out-ului Ligii I de fotbal feminin, Fotbal Feminin Baia Mare a pierdut, cu 0-2 (0-2), cu ACS Târgu Mureş 1898 / MSE 1898. Partida, arbitrată de o brigadă din Satu Mare condusă la centru de Florin Ovidiu Mazilu, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 3 (Baia Mare) și 2 (Târgu Mureș).

 

În sezonul regular, băimărencele au câștigat în meciul direct, la Târgu Mureș, în noiembrie 2022, cu 1-0 (în sezonul regular s-a jucat pe criteriul fiecare cu fiecare doar tur, fiecare echipă jucând 11 meciuri).

 

Acesta a fost al doilea meci din play-out (meciul din prima etapă, cel programat la Baia Mare cu CSM Alexandria, a fost amânat din cauza stării defectuoase a terenului – a fost reprogramat duminică, 9 aprilie), fază a competiției în care băimărencele au un antrenor nou, Daniel Lupuți (39 de ani) – care l-a înlocuit pe Robert Mezei -, jucător la echipa de old-boys Sport Team Baia Mare și fost antrenor la ACS Venus Maramureș, echipă feminină care activa în Liga a II-a și pe structura căreia s-a creat actuala Fotbal Feminin Baia Mare (a fost un soi de fuziune între Venus și Independența în urma căreia a rezultat ce avem azi).

 

Meciul a început cum nu se poate mai prost pentru echipa băimăreană și a continuat tot așa. Oaspetele au deschis scorul în minutul 4, iar până când nu s-a scurs un sfert de oră târgumureșencele conduceau cu 2-0 (al doilea și ultimul gol a fost marcat în min. 13). Apoi, pe tabela de marcaj nu s-a mai întâmplat nimic semnificativ, în afara scurgerii timpului, la finalul partidei fiind înregistrat scorul stabilit încă din minutul 13: 0-2 (0-2).

 

Pentru cunoscători, o subliniere: în tot meciul, timp de 90 de minute, au fost doar… 3 cornere (2 pentru gazde, unul pentru oaspete). Băimărencele au tras de 13 ori la poartă, însă doar 4 șuturi au fost pe spațiul porții (pentru comparație, oaspetele, o echipă la fel de slabă ca și cea a băimărencelor, au tras de 11 ori la poartă, 7 șuturi fiind pe spațiul porții).

 

După înfrângere, echipa băimăreană rămâne pe locul 3 (din 6) cu 13 puncte. În etapa următoare a play-out-ului, a 4-a, ACS Fotbal Feminin Baia Mare va juca în 1 aprilie, în deplasare, cu AFC Universitatea Galați, penultima clasată (potențial retrogradată), echipă care a adunat în cele 13 meciuri disputate până înaintea acestei etape (11 în sezonul regular și 2 în play-out) un singur punct.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here