PLAY OFF – Explorări a pierdut la București primul meci cu Dinamo: al doilea meci cu vicecampionii, la Baia Mare, în 25 martie

0
254

VOLEI MASCULIN. Joi, 9 martie 2023, în Sala Polivalentă din București, în meci contând ca manșa 1 din faza I a play-off-ului Ligii Naționale (Divizia A1) la volei masculin, Dinamo București a învins, cu 3-0 (25-13, 25-21, 25-20), Știința Explorări Baia Mare. Partida, arbitrată de bucureșteanul Robert Toader (principal) și craioveanul Cristian Dumitrescu (secund), s-a disputat între locul 2 în sezonul regular (Dinamo) și locul 7 (Explorări). Confruntările din faza I sunt eliminatorii (se desfășoară pe sistemul Cel mai bun din 3 meciuri), învingătorul urmând să se califice în faza a II pentru locurile 1-4, iar învinsul pentru locurile 5-8.

 

Sigur, în pofida strălucitoarei victorii a băimărenilor din urmă cu 4 zile – când, în ultima etapă a sezonului regular, Explorări a învins la Baia Mare Dinamo cu 3-2, reușind una dintre cele mai spectaculoase reveniri din actualul sezon (după ce a fost condusă cu 2-0 la seturi și 15-16 în setul 3) – dinamoviștii sunt favoriți pentru calificarea în grupa 1-4. Argumente: vicecampioană en titre și deținătoare a Supercupei, Dinamo a câștigat 15 din ultimele 17 meciuri directe, are un buget și un lot mult superior băimărenilor și obiectiv câștigarea titlului de campioană (pentru care se va lupta, cel mai probabil, cu Steaua).

 

Primul set, fără istoric, cu gazdele impunându-se categoric în 23 de minute: 25-13. Oaspeții încep mai bine setul secund și conduc cu 2-0 (au punctat Cheagă și Hepburn, ultimul prin blocaj decisiv). Dinamo egalează, dar Hepburn blochează din nou decisiv și o readuce pe Explorări în ușor avantaj. Un început de set mai echilibrat. Intră în joc și Tarța (jucătorul cu cele mai multe puncte realizate în actuala ediție), dar Dinamo se desprinde la 4 puncte: 10-6.

 

Băimărenii revin și egalează la 18, dar greșesc serva și apoi atacul și Dinamo preia din nou conducerea cu 4 puncte (22-18). Însă Explorări refuză să se-nece la mal, nu cedează lupta și revine din nou la 22-21. Ca-ntr-un carusel, este rândul dinamoviștilor să facă 4 puncte consecutive și să câștige setul: 25-21. S-au scurs 50 de minute de joc efectiv și începe setul 3. Bartha (Dinamo), care a făcut tot atâtea puncte din blocaj decisiv cât toată echipa băimăreană, s-a gândit să și atace și a deschis scorul setului: 1-0.

 

Din nou Explorări se menține în plasa lui Dinamo până la jumătatea setului: 11-11. Deja-vu: gazdele merg la 17-12. Când nu atacă decisiv Cuk, Bălean și, mai ales, Felix Junior, blochează decisiv Bartha (meci defensiv foarte bun făcut de dinamovist). Este 20-14 și s-a cam terminat meciul. Antrenorul Munoz Benitez îi scoate pe Bălean, Mejias și Cuk și îi introduce pe teren pe Sanchez Fernandez, Cherbeleață și Gommans. Ce rezerve au dinamoviștii! O multinațională creată cu un buget imens față de cel al clubului băimărean.

 

Explorări se apropie la 20-18 (o servă greșită, un atac bun al lui Catrina și un blocaj câștigător al lui Silvășan-Pașca) și Munoz Benitez cere time-out și reintroduce titularii. Tabela indică 23-19 (ultimele 3 puncte ale gazdelor au fost realizate de același jucător: Felix Junior). Mejias servește greșit și avem mingea. Degeaba, Felix Junior duce scorul la 24-20 și Dinamo are minge de set și meci. Servește Felix Junior… as. 25-20. S-a terminat.

 

Dinamo s-a impus la toți parametri tehnici edificatori: 41-23 la atacuri decisive, 13-7 la blocaje decisive, 4-2 la servicii decisive (ași), 17-22 la puncte din greșeala adversarului.

 

Pentru Explorări au punctat: Cheagă (9 puncte), Tarța (7 puncte), Dragomir și Silvășan-Pașca (câte 5 puncte), Hepburn și Aldea (câte 2 puncte), Catrina și Taboada (câte 1 punct). Pentru Dinamo au punctat Felix Junior (20 de puncte – Omul meciului), Bălean și Cuk (câte 12 puncte), Bartha (9 puncte – din care 7 din blocaj decisiv!), Ghionea (4 puncte), Mejias (1 punct).

 

Urmează al doilea meci (setaverajul nu mai are importanță în contextul sistemului Cel mai bun din 3 meciuri), la Baia Mare, programat în 25 martie 2023. Dacă băimărenii mai reușesc o surpriză ca și cea de duminică, se vor întoarce la București pentru meciul decisiv.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here