PLAN – Ordin: “În zona de frontieră cu Ucraina se vânează toți mistreții și prădătorii specifici!”

0
252

MISTREȚI. Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, Centrul Local de Combatere a Bolilor Maramureș a decis, în cadrul planului de măsuri pentru eradicarea pestei porcine africane la mistreți, ca gestionarii fondurilor de vânătoare, conform noilor prevederi legislative, să recolteze integral mistreții prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul, respectiv prin pândă și dibuire, în termen de 60 de zile de la confirmarea virusului în zonele afectate.

 

Tot în termen de 60 de zile de la data aprobării planului de măsuri, în toate zonele neafectate din fondurile de vânătoare se va reduce efectivele de mistreți prin vânarea unei cote suplimentare de intervenție (aprobată de Ministerul Apelor și Pădurilor – nivelul optim aprobat este sub valoarea de 0,5 exemplare/kmp).

 

De asemenea, în zona de frontieră cu Ucraina, până la fâșia de protecție a frontierei de stat, echipe formate din vânători, personal silvic, și cu sprijinul personalului Ministerului Afacerilor Interne, vor vâna TOȚI mistreții și prădătorilor specifici – decizia a fost confirmată oficial de prefectul Vasile Moldovan, președintele CLCB Maramureș.

 

În luna iulie, în Maramureș au fost vânați 388 porci mistreți, iar analizele nu au confirmat prezența virusului pestei porcine africane, a precizat medicul veterinar Nicu Chiș din cadrul DSVSA Maramureș.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here