PLAN – Cătălin Cherecheş, Cel Înălţat, a decretat: „Autoritatea locală îşi face post de televiziune (Baia Mare TV) şi ziar!”

3
5792

BAIA MARE TV. „Unii au vrut să mă-ngroape, dar n-au făcut decât să mă înalţe!” Această maximă de sorginte divină, făcută publică joi, 8 iunie 2017, de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, este argumentul suprem – dacă mai era nevoie de unul pentru o, desigur, axiomă – că S-a Reîntors! Adevărat S-a Reîntors!

 

Din postură de Mântuitor, edilul urbei a anticipat că forul decizional al administraţiei publice pe care o conduce, respectiv Consiliul Local (CL) Baia Mare, va decide că nu sunt suficiente televiziuni locale private şi mai trebuie înfiinţată una, însă una subordonată Primăriei şi ale cărei cheltuieli vor fi plătite, evident, direct din bugetul public – pe principiul „Cine comandă, ăla plăteşte!”.

 

Sigur, o televiziune publică nu este suficientă, fapt pentru care primarul s-a antepronunţat (mă scuzaţi, de când cu procesele astea am împrumutat şi noi limbajul „de lemn”, avocăţesc), împărtăşind, la fel de public, faptul că alături de televiziune se va înfiinţa şi un ziar sau o revistă. Adică, se pune de-un trust mass-media plătit din banii băimărenilor, de data asta „pe faţă”, să nu mai existe dubii şi contestatari.

 

Aceste decizii viitoare pe care le va lua CL Baia Mare, dar pe care primarul Cherecheş le-a anunţat, previzionându-le ca un adevărat vizionar, sunt completate de faptul că, începând din 12 iunie, adică de luni – că orice decizie bună se implementează la începutul săptămânii -, toate plăţile făcute de Primărie vor fi făcute public, într-o secţiune specială a site-ului municipalităţii. Deci, o să ştim cu toţii, absolut transparent, şi câţi bani se vor plăti pentru cele două noi entităţi media.

 

„Şi dacă tot vorbim de transparenţă şi despre transmisiunea unor şedinţe operative a Primăriei şi şedinţele de CL, voi propune CL, în baza noii organigrame (şi va fi o schimbare majoră a organigramei – cu mai puţini directori, şefi de servicii şi şefi de birouri), să beneficieze de un post de televiziune al autorităţii locale. Nu va fi unul care să ţină de politică, de show sau de alte nuanţe pentru moftul unor persoane. Nu este o televiziune pentru mine, este o televiziune prin care să informăm cetăţenii. O să avem emsiuni culturale, sportive, pentru copii, ştiri. Astăzi, raportat la forţa financiară pe care văd că o au sau nu o au televiziunile locale, consider că cetăţenii nu sunt informaţi, ba chiar sunt dezinformaţi. O altă chestiune va fi legată de un ziar al Primăriei, un săptămânal, pe care-l vom face probabil în parteneriat cu colegii din presa scrisă şi acolo vom trece toate lucrurile care ţin de obligaţia publică a municipiului, de la proiecte de hotărâre la tot felul de alte lucruri care astăzi sunt expuse în ziarele locale. Este o chestiune de informare a cetăţenilor. Nu comentăm, nu facem analize, doar informăm cetăţenii”, a declarat primarul Cherecheş.

 

Deşi nu a fost pronunţat, numele televiziunii autorităţii locale băimărene este cel „năşit” de, cine altcineva?, edilul Cherecheş: Baia Mare TV. De acum încolo suntem bogaţi şi prosperi, pentru că, la fel ca-n bancul cu Bulă, numai asta ne lipsea, în rest le aveam pe toate. 3, 2, 1, live!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Vasile Tivadar, te rog nu mai da lectii! Nu esti in masura! Referitor la articol, vreau sa spun ca micul dictator a tot promis dar ca de obicei, nu s-a tinut de cuvant si suntem SINGURUL ORAS DIN ARDEAL fara a avea un loc de agrement cu apa, pe canicuala aceasta! Rusine! Rusine! De trei ori rusine! Faptele sunt mult mai vizibile decat promisiunile desarte!

  2. Paranoia dictatoriala nu are limite. Daca cei din CL vor vota o astfel de idee, inseamna ca nimeni nu mai gandeste rational. Pasul urmator va fi facut de cei care vor accepta sa fie „jurnalisti” tv/de ziar, dispusi sa lucreze la aceasta noua Scanteia. Sincer, refuz sa cred ca pot fi atatia lachei care sa puna in practica orice idee a acestui dictator de secol 21. Iar daca totusi va fi asa, dupa o vreme prevad o revolutie care il va spulbera pe chereches. Caci oamenii nu pot fi manipulati la nesfarsit, iar mosii si babele care il tot voteaza pe cache vor muri in cele din urma.
    Am vazut deja si ideea de a acapara spitalele tbc si de pe baia sprie, pentru crearea unui „spital municipal”, probabil pentru a le face cadou mamicii. O subordonare totala a tot si toate direct lui, sub masca acestei „autoritati locale”.
    Intre timp, cativa idioti parlamentari penelisti au initiat un proiect de lege care sa dea politiei locale aceleasi atributii ca politiei rutiere.
    Vom ajunge la dictaturi locale, in care primarii alesi intr-un singur tur (caci curtea constitutionala nu vede nimic gresit in asta) vor deveni stapani pe viata asupra oraselor. Iar acolo unde consiliile locale vor fi formate din nulitati si oportunisti (ca in baia mare) succesul dictaturii va fi asigurat.
    E necesara o finalizare cat mai rapida a procesului de coruptie, cu condamnarea acestui individ nociv. Pericolul e sa vina mamica in loc, conform vorbei „am scapat de dracul si am dat de mă-sa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here