PINOCCHIO ADMINISTRATIV – Minciuna publică: Cele 15 milioane de lei anunțate de Zetea ca nouă alocație financiară pentru Aeroport sunt, de fapt, 5 milioane de lei

0
672
Gabriel Zetea

AM ÎNFRÂNT. Calendarul unei alte minciuni publice, devoalate în mai puțin de 24 de ore: 19 decembrie 2017, ora 13 – Gabriel Valer Zetea, președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, anunță public, în plenul forului administrativ al județului, că prețul pentru care l-a trădat social-democrat pe Liviu Dragnea în favoarea lui Mihai Tudose este de 40 de milioane de lei, bani care vor fi oferiți de Guvern în mai puțin de două săptămâni pentru plata lucrărilor efectuate la Aeroportul Maramureș.

 

Pentru ceea ce Zetea, în inconștiența sa cauzată de lipsa de experiență politică, le-a numit hotărâri de Guvern „cu dedicație”, a dat niște „limbi” de mulțumire celor implicați, nu însă și președintelui PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, astfel poziționându-se fățiș de partea primului ministru Mihai Tudose, numit deja de presă „viitorul președinte al PSD”, căruia i-a mulțumit „în mod clar”. Și apoi a mințit, ca personajul creat de Collodi prin mâna lui Geppetto, pipăindu-și nasul să vadă cât a crescut.

 

„A fost depus un amendament la Legea bugetului de stat, o sumă de 15 milioane de lei care a fost adoptată în cadrul comisiilor reunite de buget-finanțe din cadrul Camerei Deputaților și Senatului. Acest amendament a fost inițiat de către Comisia de buget-finanțe din Senat, de Comisia pentru buget-finanțe din Camera Deputaților și de deputații Viorel Ștefan, președintele comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților, de maramureșeanul Călin Matei, precum și de senatorul Liviu Marian Pop. Acest amendament așteaptă girul Parlamentului, pentru a avea în continuare o sumă disponibilă la începutul anului 2018, la care probabil că se va mai adaugă încă 25 de milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului”, a propăvăduit Zetea.

 

Paranteză (mică/scurtă): Guvernul alocă banii necesari plății lucrărilor efectuate la Aeroportul Maramureș fiind siguri că îi vor recupera, proiectul îndeplinind condițiile de eligibilitate ale UE (practic, banii vor fi rambursați în bugetul de stat de UE, pe filiera CJ Maramureș). Bun, minciuna acestui Pinocchio administrativ a fost crezută cel mult 24 de ore.

 

20 decembrie 2017, ora 18 – Zetea anunță, ca un amnezic care a uitat ce declarase cu câteva ore-n urmă: „Guvernul României a alocat azi încă 5 milioane de lei pentru plata în continuare a lucrărilor de reabilitare a pistei Aeroportului Internațional Maramures!!!”. Cele 15 milioane de lei au intrat la apă de trei ori (ca trădarea lui Iuda, de care Zetea nu e străin, el trându-și deja nașul, pe Victor Ponta, decapitat și cu aportul său în favoarea lui Liviu Dragnea) și au rămas, de fapt, 5 milioane de lei.

 

Subliniere pentru încercarea rațională de a limita declanșarea publică a prostiei: e foarte bine că vin bani pentru lucrări efectuate în Maramureș. E foarte rău că se perpetuează minciuni în spațiul public. Aveți dreptul  să cunoașteți realitatea așa cum e ea, nu cum vor unii să vi-o prezinte.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here