“PIERDUȚII” CARE AU PIERDUT – Minaur Baia Mare a retrogradat în Liga a III-a, încheind campionatul cu o nouă înfrângere, la Slatina

0
899

FOTBAL – LIGA  A II-A. Sâmbătă, 6 mai 2023, pe Stadionul 1 Mai din Slatina, în meci contând pentru etapa a 7-a (ultima) a play-out-ului Ligii a II-a la fotbal masculin, CSM Slatina a învins, cu 1-0 (0-0), echipa CS Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat la centru de Robert Avram din Pitești, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 4 (Slatina) și 6 (Baia Mare).

 

După un sezon dezamăgitor, oaspeții, retrogradați matematic în Liga a III-a, și-au luat rămas bun de la a doua divizie valorică cu o nouă înfrângere, într-un meci care nu mai avea nicio implicație pentru subsolul clasamentului Grupei A a echipelor care au jucat pentru menținere/evitarea retrogradării. Gazdele aveau ca obiectiv victoria, pentru a evita barajul, și au pornit partida din postura de favorită, deși aveau cel mai slab atac din grupă, cu un singur gol marcat în 5 meciuri (și acela marcat celei mai slabe echipe, Poli Timișoara, clasată pe ultimul loc și retrogradată și ea direct în Liga a III-a, ca și Minaur). Și au obținut-o.

 

În cele 6 meciuri din play-out, echipa băimăreană a adunat doar 5 puncte (obținute dintr-o victorie, 3 egaluri și două înfrângeri). Antrenorul Vasile Miriuță a început partida cu următorul 11: Băilă – Lazăr (cpt.), Stoian, Simion, Potcoavă – Matei, Iacob, Rotar, Alexe – Stănescu, Văsălie.

 

După o repriză încheiată fără nimic notabil pe tabela de marcaj, antrenorul gazdelor (Daniel Oprescu) își introduce fiul în joc (mijlocașul David Oprescu înlocuindu-l pe căpitanul Doman) și după 20 de minute slătinenii au prima șansă mare de a marca, arbitrul Avram acordând lovitură de la 11 metri, sancționând ținerea de tricou a lui Ciocâlteu de portar (min. 65). Anghelina ratează penalty-ul (sau îl apără Emanuel Breban, portarul de 17 ani trimis de Miriuță să debuteze în  Liga a II-a, poate pentru că băimărenii nu mai știu când vor mai avea ocazia să joace în a doua divizie valorică) și băimărenii mențin scorul de la începutul partidei. Însă doar pentru 9 minute.

 

În min. 74, tânărul atacant ucrainean Mykhaylo Plokhotnyuk, adus la începutul anului de la Poli Iași, fructifică o centrare de la Dinu și Slatina preia conducerea: 1-0. În acest timp, la Timișoara, Metaloglobus face scorul etapei, 0-5, inutil însă, vor juca barajul cu Progresul Spartac (care s-a calificat la barajul de menținere în Liga a II-a după ce a învins în deplasare Pandurii Târgu Jiu, prin golul marcat de fostul căpitan al băimărenilor, Ciprian Stanciu, cel despre care antrenorul Miriuță a zis că nu-i bun și l-a trimis să se antreneze cu asistenta medicală pentru a-l forța să plece de la clubul băimărean – ceea ce s-a și întâmplat).

 

Final de meci. CSM Slatina – Minaur Baia Mare: 1-0 (0-0), a marcat Mykhaylo Plokhotnyuk (min. 74).

 

În sezonul viitor, acum retrogradata Minaur Baia Mare va juca în Liga a III-a.

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here