PERICOL ÎNDEPĂRTAT – O echipă de specialiști a dirijat în Tisa apa care a depășit digul din comuna Remeți și care amenința inundarea DN 19

0
947

INTERVENȚIE URGENTĂ. Specialiști de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș, Serviciul Voluntari pentru Situații de Urgență Remeți și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență au intervenit de urgență în localitatea Teceu Mic (comuna Remeți), unde din cauza nivelului ridicat al râului Tisa, apa acumulată în spatele digului (în incinta apărată) nu se mai scurgea în mod natural în cursul de apă.

 

Pentru că exista pericolul inundării terenurilor agricole, a drumului național DN 19 și a obiectivelor socio-economice din zonă, s-a decis ca apa acumulată în spatele digului să fie pompată în râul Tisa pentru a fi evitate pagubele.

 

În acest moment, în zonă, cursurile de apă și lucrările hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor zona sunt monitorizate, a precizat Cristina Vădan, purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here