PERFORMANȚĂ – Trei maramureșence campioane naționale de junioare la șah: Mihaela Ioana Trifoi, Carla Ioana Marchiș și Sara Maria Șunea

0
237
Carla Ioana Marchiș (stânga sus), Sara Maria Șunea (stânga jos) și Mihaela Ioana Trifoi (dreapta)

CAMPIONATUL NAȚIONAL ȘAH 2023. Șahista Mihaela Ioana Trifoi (17 ani, legitimată la CSM Sighetu Marmației – antrenor Ioan Costiuc, ELO 1943), elevă la Colegiul Național „Dragoș Vodă”, a devenit campioană națională la șah clasic U18 (vârsta sub 18 ani), după 5 victorii și 4 remize (7 puncte în 9 partide).

 

Trifoi, a doua favorită a turneului (conform coeficientului internațional, la distanță de favorita Ema Obada de la CSM Iași, ELO 2076, locul 7 la Campionatul Mondial 2022, singura concurentă cu titlul de Maestru FIDE la această categorie – Trifoi este Candidat la Mestru FIDE), a preluat conducerea în clasament după etapa a 6-a și s-a menținut în vârful acestuia până la final.

 

Performanța realizată la Campionatele Naționale individuale de juniori, eveniment sportiv organizat în 2-12 aprilie 2023 de FRH la Eforie Nord (unde la categoria sub 18 ani au acces în finala națională 17 sportive), îi asigură tinerei șahiste sighetence calificarea la Campionatul Mondial de șah 2023, programat în perioada 12-25 noiembrie 2023 la Montesilvano (Italia).

 

De asemenea, alte două sportive băimărene au devenit campioane naționale la șah clasic, la categorii de vârstă mai mici: Carla Ioana Marchiș (ACS Tinerii Lei Baia Mare) – campioana națională U8 la clasic cu 7,5 puncte, locul 3 la rapid și locul 4 la blitz și Sara Maria Șunea (LPS Satu Mare / ACS Tinerii Lei Baia Mare – campioană națională U12 la clasic cu 7 puncte, locul 1 la dezlegări și locul 2 la rapid și blitz). Pentru categoriile lor de vârstă, Campionatul Mondial este programat în 14-27 octombrie 2023, la Sharm El-Sheikh (Egipt).

 

  • Colaj 2mnews: foto @Federația Română de Șah

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here