PERFORMANȚĂ – România, cu trei băimăreni în lot, la Campionatul Mondial de acrobație cu planorul

0
446

PLANORISM ACROBATIC. România, medaliată cu bronz la ultimele două ediții ale Campionatului Mondial de acrobație cu planorul, este în acest an organizatoarea competiției, aceasta începând joi, 18 iulie 2019, pe Aerodromul Săuleşti din Deva (jud. Hunedoara). 60% din echipa națională a României (cinci sportivi) e formată din planoriști băimăreni.

 

Din lotul național de acrobație cu planorul fac parte: Alin Droboș, Octav Alexan (ambii de la Aeroclubul Baia Mare, primul a fost și team managerul lotului național), Daroczi Lorand (băimărean, și-a început activitatea de zbor cu planorul în Baia Mare, în anul 2001 – acum este instructor de zbor la Aeroclubul Teritorial Târgu Mureș), Ciprian Lupaș și Gal Zsolt (ambii de la Aeroclubul Cluj-Napoca).

 

Aceasta este cea de-a X-a ediţie a Campionatului Mondial de acrobaţie cu planorul, probele competiției urmând să se desfășoare în perioada 18-26 iulie 2019 (în 27 iulie are loc premierea) – deschiderea oficială a avut loc astăzi, 17 iulie.

 

La competiție participă 53 de concurenţi din 12 ţări (Austria, Cehia, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Polonia, Rusia, SUA, Suedia, Ungaria şi România), care se întrec în șase probe (care stabilesc clasamentul individual) şi pe echipe la clasele Advanced şi Unlimited (echipa României concurează doar la clasa Advanced).

 

 

Precedenta ediție a Campionatului Mondial de acrobaţie cu planorul (cea din 2018) a avut loc la Zbraslavice (Republica Cehă), echipa României confirmând prestația dela Mondialele din 2017, apărându-și medalia de bronz câștigată atunci.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here