PERFORMANȚĂ REMARCABILĂ – Elevul băimărean Victor Dragoș (Colegiul Național „Vasile Lucaciu”), medalie de aur cu punctaj maxim (!) la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

0
886

AUR LA OLIMPIADA DE MATEMATICĂ. Elevul băimărean Victor Vasile Dragoș (clasa a VIII-a la Colegiul Național „Vasile Lucaciu”) a câștigat medalia de aur, cu punctaj maxim (!), la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori de la Sarajevo, competiție desfășurată în perioada 28 iunie – 3 iulie 2022, la Sarajevo (Bosnia și Herțegovina) – aceasta a fost cea de a 26-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, competiție la care participă echipe naționale formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia (țări oficiale), precum şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina (echipa B), Croația, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan (țări invitate).

 

Victor Dragoș (în foto mare sus, al treilea din stânga) este elev în clasa a VIII-a A la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare și este pregătit la matematică de profesorul Andrei Bretan.

 

În clasamentul (neoficial) pe națiuni, România a ocupat locul 1 cu 224 de puncte din 240 posibile, acesta fiind cel mai mare scor general pe echipe înregistrat în istoria de 26 de ani a competiției. Pe locurile următoare de pe podium s-au clasat Serbia cu 174 de puncte și Turcia cu 166 de puncte.

 

Cei 6 elevi români au obținut 4 medalii de aur (două cu punctaj maxim, prin Aida Mitroi din Timișoara și Victor Dragoș din Baia Mare – celealte medalii de aur le-au obținut Andrei Vila din București și Radu Ionuț Stoleriu din Iași) și două medalii de argint (prin David Ghibu din București și Emanuel Mazăre din Pitești). Echipa României a fost condusă de profesorii Marius Perianu (Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina), Cristian Teodor Mangra (Colegiul Național „Tudor Vianu” din București) și Cristian Lazăr (Colegiul Național Iași).

 

* Foto: @ Societatea de Știinte Matematice din România

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here