PERFORMANȚĂ – Radu Herzal (Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare), medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Fizică

0
490
Foto: news.ro

FIZICĂ. Toți cei patru componenți ai echipei României au obținut medalii la Olimpiada Balcanică de Fizică. Trei medalii de aur și o medalie de argint, acesta este bilanțul cu care se întoarc elevii români de la competiția desfăşurată la Salonic (Grecia) și la care au participat elevi din 12 țări (Albania, Bulgaria, Cipru, Macedonia de Nord, Muntenegru, Grecia, Republica Moldova, România, Serbia și Turcia).

 

Medalia de argint a României a fost obținută de elevul Radu Herzal (prof. Marina Lici), de la Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare. Anul trecut, Herzal a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe Juniori (OISJ) din Botswana.

 

Cele trei medalii ale echipei României au fost obținute de Mălina Elena Constantinescu (Colegiul Naţional din Iaşi), Vlad Ştefan Oros (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara) și Tudor Gabriel Mocioi (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti).

 

Cei patru elevi componenți ai lotului național de fizică au fost însoţiţi la Balcaniadă de profesorul Ioana Stoica, de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here