PERFORMANȚĂ – Medalie de argint la “Balcaniada” de matematică pentru Paul Becsi, de la Colegiul Național “Gheorghe Șincai”

0
706
Paul Becsi

MATEMATICĂ. Elevul băimărean Paul Becsi, de la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” a obținut medalia de argint la a XXI-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfășurată în perioada 24-28 iunie, la Varna (Bulgaria). Echipa României a obținut o performanță ce îi confirmă statutul de lider regional, ocupând, ca și anul trecut, locul I pe națiuni cu trei medalii de aur și trei de argint.

 

Medaliile de aur au fost cucerite de Tudor Darius Cardaș (Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani), Tran Bach Nguyen și Sebastian Mihai Șimon (ambii de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București), iar medaliile de argint au fost obținute de băimăreanul Paul Becsi și de Andrei Tiberiu Pantea și Mărginean Andrei Theodore (ambii de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București).

 

Echipa României a fost coordonată de lector univ. Dr. Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timișoara (leader), prof. Lucian Petrescu de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Tulcea (deputy leader) și prof. Marius Mîinea de la Colegiul Național „Vladimir Streinu” din Găiești (observator în juriul olimpiadei).

 

Paul Becsi și-a confirmat performanța obținută anul trecut la această competiție, el obținând medalia de argint și la ediția din 2016. Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este o competiție anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică. La ediția din acest an au participat concurenți din 19 țări (10 țări membre și 9 cu statut de invitat).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here