PERFORMANȚĂ – Maramureșeanul Olimpiu Făt „Paco”, două medalii de argint și una de bronz la Campionatul Mondial de Skandenberg

0
1634

SKANDENBERG. Maramureșeanul Olimpiu Făt (supranumit Paco) a câștigat deja trei medalii la Campionatul Mondial de Skandenberg. Sportivul maramureșean a particpat la categoria Master – 100 kg, unde a câștigat medalia de argint la brațul stâng (fiind învins în finală de cel mai titrat sportiv al acestei discipline, românul Ion Oncescu, supranumit Iron Man, de șapte ori campion mondial), medalia de bronz la brațul drept (a fost eliminat în lupta pentru accederea în finală de același Oncescu, care a câștigat categoria la ambele brațe) și medalia de argint pe echipe la Masters Men.

 

Olimpiu Făt (44 de ani) este originar din satul maramureșean Dănești (comuna Șișești), fost campion de culturism, parctică skandenberg din anul 2001 (unul dintre veteranii disciplinei), fost campion național la ambele brațe și multiplu medaliat la concursuri naționale și internaționale (campion european în 2016).

 

După finala la brațul stâng, Oncescu a declarat că îl cunoaște pe Olimpiu Făt din 2001, când a avut ultimul meci cu sportivul maramureșean care a câștigat de mai multe ori Cupa României la mâna stângă (proba sa forte).

 

Cea de-a 41 ediție a acestui eveniment sportiv organizat de World Armwrestling Federation (WAF) se desfășoară în România, la Constanța, unde participă aproximativ 1.500 de sportivi din peste 50 de țări (din Europa, Asia America și Africa) la toate categoriile de greutate și vârstă.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here