PERFORMANȚĂ – Elevul băimărean Traian Rareş Tuş de la „Şincai”, medalie de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie

0
622

ASTRONOMIE. Elevul băimărean Traian Rareş Tuş de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” (în centrul imaginii), cel mai tânăr component al lotului național de astronomie, a obținut medalie de argint la cea de-a XXIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie, eveniment desfășurat în perioada 6-14 octombrie, în Colombo (Sri Lanka), şi care a reunit 80 de concurenţi din 18 ţări.

 

Traian Tuș este elev în clasa a VIII-a și a fost cooptat în lotul național de astrofizică după ce a obținut în acest an medalia de aur la Olimpiada națională de astronomie și astrofizică. În Baia Mare, s-a pregătit cu profesorul Lucian Stoian (coordonatorul Centrului de excelență al Colegiului Național ” Vasile Lucaciu”) și cu Ovidiu Ignat (managerul Complexului Astronomic).

 

Echipa olimpică a României, coordonată de profesorii Cătălina Anca Marian (din Alba Iulia) şi Grigoruţă Oniciuc (din Piatra Neamţ), a obținut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie: două medalii de aur – prin Daria Maria Hărăbor (Şcoala gimnazială nr. 29 din Bucureşti) şi David Corneliu Turturean (Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava) -, o medalie de argint – prin Traian Rareş Tuş (Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare) – și două medalii de bronz – prin Maria Iordache (Şcoala gimnazială „Mihai Eminescu” din Brăila) şi Vlad Roşca (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here