PERFORMANȚĂ – Elevul băimărean Traian Rareş Tuş de la „Şincai”, medalie de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie

0
160

ASTRONOMIE. Elevul băimărean Traian Rareş Tuş de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” (în centrul imaginii), cel mai tânăr component al lotului național de astronomie, a obținut medalie de argint la cea de-a XXIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie, eveniment desfășurat în perioada 6-14 octombrie, în Colombo (Sri Lanka), şi care a reunit 80 de concurenţi din 18 ţări.

 

Traian Tuș este elev în clasa a VIII-a și a fost cooptat în lotul național de astrofizică după ce a obținut în acest an medalia de aur la Olimpiada națională de astronomie și astrofizică. În Baia Mare, s-a pregătit cu profesorul Lucian Stoian (coordonatorul Centrului de excelență al Colegiului Național ” Vasile Lucaciu”) și cu Ovidiu Ignat (managerul Complexului Astronomic).

 

Echipa olimpică a României, coordonată de profesorii Cătălina Anca Marian (din Alba Iulia) şi Grigoruţă Oniciuc (din Piatra Neamţ), a obținut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie: două medalii de aur – prin Daria Maria Hărăbor (Şcoala gimnazială nr. 29 din Bucureşti) şi David Corneliu Turturean (Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava) -, o medalie de argint – prin Traian Rareş Tuş (Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare) – și două medalii de bronz – prin Maria Iordache (Şcoala gimnazială „Mihai Eminescu” din Brăila) şi Vlad Roşca (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ