PERFORMANȚĂ – Elevii din Baia Sprie, premiați de Guvern pentru crearea unui joc prin care descoperi obiectivele interesante din patrimoniul orașului

0
2398

RECUNOAȘTERE. Proiectul “Talerele Medio Monte” al Liceului Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie (prin organizația Green Impact) a fost unul dintre cele 12 premiate în 2 ianuarie 2022, în Gala Dezvoltării Durabile, organizată de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă al Guvernului României – aceasta este o competiție în domeniul educației pentru dezvoltare durabilă la care s-au înscris peste 150 de organizații.

 

Proiectul Liceului Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie – care este un joc prin care, folosind aplicația Questo, poți să descoperi comorile ascunse ale orașului (de la clădiri, monumente și lăcașe de cult), cu ajutorul unor indicii, provocări, hărți și poze – a fost premiat cu Mențiune la categoria “Pe Hartă”.

 

Practic, copiii și tinerii de la organizația Green Impact Baia Sprie (de la Liceul Auto Baia Sprie, coordonați de Annamaria Hitter – foto mic stânga – și Iolanda Sztrelenczuk) au creat un traseu cu povești interesante și distractive, astfel încât toți cei care parcurg traseul vor descoperi și colecta Talere pentru a ajunge în posesia unei “comori” (utilizatorul este în ipostaza unui explorator care se aventurează în colecționarea talerelor). Prin acest proiect este promovat patrimoniul cultural al orașului, incluzând componenta digitală în promovarea turistică.

 

Juriul care a decernat cele 5 premii și 7 mențiuni a fost format din Bogdan Voicu (cercetător la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii al Academiei Române și conferențiar la Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, sociolog cu îndelungată experiență în domeniul educației și al valorilor comunitare), Cosmin Mălureanu (coordonatorul Ascendia SA, o companie inovatoare în domeniul e-learning și al desing-ului educațional, un catalizator al dezvoltării de conținut educațional cu implicarea profesorilor prin intermediul platformei Livresq) și un reprezentant al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

 

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a precizat că în fiecare din următorii ani vor fi lansate competiții de identificare a organizațiilor ce performează în domeniile: apă; echitate; sănătate; schimbări climatice; consum și producție; digitalizare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here