PERFORMANȚĂ CONSTANTĂ – După câte două eseuri marcate Olandei și Rusiei, Ovidiu Cojocaru (Știința Baia Mare) recidivează în meciul cu Portugalia

0
524
Ovidiu Cojocaru

VICTORIE – ROMÂNIA. Talonerul echipei campioane, Știința Baia Mare, și al echipei naționale de rugby, Ovidiu Cojocaru a devenit unul dintre cei mai constanți marcatori ai reprezentativei Stejarilor, el reușind și sâmbătă, 12 februarie 2022, să înscrie un eseu în victoria României împotriva Portugaliei.

 

Astăzi, într-un meci din etapa a 2-a a Rugby Europe Championship 2022, competiție care este criteriu de calificare la Cupa Mondială din 2023 din Franţa, pe Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf” din Bucureşti, România a învins Portugalia cu 37-27, după ce tricolorii erau conduși la pauză cu 13-22.

 

O primă repriză începută bine de România, prin lovitura de pedeapsă transformată de Ionel Melinte (min. 5), dar apoi dominată autoritar de lusitani – care au marcat prin Jose Lima (min. 26 – eseu), Samuel Marques (min. 29 – lovitură de pedeapsă), Rodrigo Marta (min. 34 eseu și transformare Samuel Marques), Vincent Pinto (min. 38 – eseu și transformare Marques). Pentru România a mai punctat Ionel Melinte (min. 37, lovitură de pedeapsă) și Dragoș Ser (min. 40 – eseu).

 

Intrați la cabine cu un greu digerabil 13-22, tricolorii și-au revenit în repriza a doua, o repriză care a început totuși tot în nota de dominare a oaspeților, care au mai reușit un eseu, prin Vincent Pinto (min. 48). De la 13-27 a urmat La Remontada (Revenirea) în 30 de minute. Ovidiu Cojocaru (min. 52 – eseu și transformare Melinte), Alexandru Savin (min. 63 – eseu și transformare Melinte), Ionel Melinte (min. 70 – lovitură de pedeapsă), Andre Gorin (min. 80 – eseu și transformare Melinte).

 

Meciul următor al naționalei României (etapa a 3-a în REC 2022) se va desfășura în 27 februarie, în deplasare, la Madrid, unde tricolorii vor întâlni Spania (echipă care astăzi a învins în deplasare Rusia, cu 41-37).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here