PERFORMANȚĂ A PRIVAȚILOR – CS Marta Baia Mare, campioană națională de junioare la handbal pe plajă: și-au păstrat titlul cucerit în 2019

0
972

CAMPIOANELE DE LA CS MARTA BAIA MARE. Echipa de junioare A (așa-numitele “junioare mari”, cu vârste de 17-18 ani) a CS Marta Baia Mare și-a păstrat titlul de campioană națională la beach handball (handbal pe plajă), într-o competiție organizată de FRH pe Blanco Beach din Mamaia.

 

Băimărencele, care activează la primul club de handbal privat înființat în România (14 aprilie 1999), și-au păstrat titlul cucerit la ediția precedentă, în 2019 (în 2020 Campionatul Național de beach handball nu s-a desfășurat din cauza restricțiilor generate de pandemie), fără nicio înfrângere, devansând în clasamentul final CSS Viitorul Cluj, CSO Activ Plopeni și CSS Târgoviște.

 

De asemenea, junioarele de la CS Marta au câștigat și premiile pentru Cel mai bun portar (Ruxandra Moldovan) și  Golghetera turneului (Andreea Mici).

 

Echipa de junioare B (așa-numitele “junioare mici”, sportive născute în anii 2005, 2006, 2007), aflate la prima participare la Campionatul Național de Beach Handball, s-a clasat pe locul 4, fiind devansate de CS Viitorul Cluj, ACS Sporting Ghimbav A și CSS 1 Constanța (în competiție au participat 10 echipe).

 

Clubul Sportiv Marta Baia Mare, primul club privat de handbal din România, înființat la 14 aprilie 1999 de Ioan Marta, fost handbalist din echipa de aur a Minaurului, şi de soţia sa, Ioana Marta, fostă handbalistă a HCM Baia Mare, a devenit în cei 22 de ani de existență o reală pepinieră de jucători pentru echipele din ligile naționale feminină și masculină (doar câteva nume de handbaliști în activitate formați de CS Marta: Yuliya Dumanska, Andriyana Naumenko, Alexandru Csepreghi, Mihai Ionuț Bușecan, Starchenko Olexander, Diana Anamaria Şamanţ, Alexandra Pricop, Alexandra Haidu, Ligia Loredana Puț, Szabo Benjamin, Yurii Pop etc.).

 

* Foto: @FRH, CS Marta Baia Mare

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here