PENTRU SECȚIILE ATI – Deputatul Călin Bota (PNL) cere urgentarea adoptării OUG privind finanțarea din fonduri europene a infrastructurii de gaze medicale

1
370

INFORMARE. Deputatul PNL Călin Bota l-a interpelat pe ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, în privința stadiului în care se află Proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului pentru aprobarea unor măsuri de sprijin, decontate din fonduri europene, pentru extinderea, reabilitarea sau modernizarea infrastructurii de gaze medicale din secțiile de anestezie și terapie intensivă, în contextul riscului de infecţie cu coronavirusul SARS-CoV-2.

 

,,Acest proiect a fost inițiat de Ministerul Fondurilor Europene imediat după tragedia incendiului de la Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, în noiembrie 2020, și vizează atragerea de fonduri europene în vederea modernizării infrastructurii de gaze și rețelele electrice din secțiile ATI. Din informațiile pe care le dețin, deși proiectul de ordonanță intrase pe circuitul de avizare al celorlalte ministere, nu a primit avizele necesare pe motiv de guvern interimar.

 

Este un proiect important pentru care identificasem deja la nivelul Ministerului Fondurilor Europene o sumă de 50 de milioane de euro, din Programul Operațional de Infrastructură Mare, pentru investiții care să asigure condiții de siguranță în operarea liniilor de gardă ATI din spitalele publice privind sistemele de gaze medicale și rețelele electrice în contextul pandemiei.

 

Consider că acest proiect trebuie continuat, de aceea am solicitat ministrului Ghinea să verifice în ce stadiu se află și să ia măsuri pentru adoptarea lui cât mai repede. Există fonduri europene pentru investiții în sistemul medical și nu trebuie să ratăm nicio oportunitate, pentru ca tragediile de la Piatra Neamț sau București să nu se mai repete”, a precizat deputatul liberal maramureșean.

 

Biroul de presă PNL Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here