PENSII SPECIALE – Judecătorii Tribunalului Maramureș reiau lucrul, dar au decis că vor lucra mai puțin și că vor boicota alegerile locale și parlamentare

1
442

BOICOTUL JUDECĂTORILOR. Adunarea generală extraordinară a judecătorilor Tribunalului Maramureş a decis joi, 6 februarie 2020, să continue, “pe perioadă nedeterminată”, protestul început în urmă cu o săptămână din cauza „aprobarea proiectului de lege privind pensia de serviciu a magistraţilor” (adică anularea a ceea ce colocvial este denumit “pensiile speciale”).

 

De aceasta dată, însă, magistrații Tribunalului au decis să reia lucrul începând de luni, 10 februarie 2020 („judecarea tuturor cauzelor aflate pe rolul instanţei, precum şi regularizarea cererilor aflate în etapa prealabilă”), însă vor boicota alegerile locale şi parlamentare din acest an, refuzând să facă parte din Birourile Electorale Judeţene.

 

De asemenea, judecătorii Tribunalului Maramureș au anunțat că vor stabili că şedinţele de judecată nu vor putea depăşi 30 de dosare/magistrat. Tradus: vor lucra, dar mai puțin, fără ceea ce au clamat acum ca fiind “un volum de activitate care generează o sarcină exorbitantă”.

 

Într-o notă remisă 2mnews, conducătorul Biroului de Informare și Relații Publice, judecător Mirela Roxana Petrariu, a menționat că deciziile sunt argumentate de faptul că „actorii implicaţi în garantarea independenţei magistraţilor şi asigurarea normalei funcţionări a justiţiei ca serviciu public nu au luat măsurile necesare pentru normarea activităţii judecătorilor, nu au adaptat schemele de personal (judecători şi personal auxiliar de specialitate) şi nu au asigurat ocuparea tuturor posturilor vacante din sistem, dimpotrivă adoptând măsuri legislative de majorare a vârstei de pensionare a magistraţilor”.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here