PĂDUREA / THE FOREST – Artistul maramureșean Dumitru Gorzo, expoziție personală la New York

0
525
Dumitru Gorzo

ARTĂ – GORZO. Începând de vineri, 19 noiembrie 2021, artistul maramureșean Dumitru Gorzo, originar din Ieud, deschide prima expoziţie personală la Galeria „Brâncuşi” a Institutului Cultural Român din New York. „Pădurea/ The Forest” reunește peste 50 de lucrări situate la graniţa dintre sculptură şi pictură (majoritatea în lemn pictat, dispuse sub forma unei „păduri” de totemuri multicolore şi forme atropomorfice stilizate), şi va rămâne deschisă timp de două luni, până la 19 ianuarie 2022.

 

Dumitru Gorzo (46 de ani) s-a născut la Ieud, iar în prezent trăieşte şi lucrează în Bucureşti şi în cartierul Brooklyn din New York (este reprezentat de galeria new-york-eză Slag). Este co-fondator al grupului ROSTOPASCA, unul dintre cei mai influente grupuri de artişti din România ultimelor decenii. De-a lungul carierei a valorificat o multitudine de mediumuri artistice, de la pictură și sculptură până la reliefuri din lemn tăiate manual, lucrări pe hârtie şi instalaţii.

 

Galeria „Brâncuşi” a fost inaugurată pe 17 septembrie 2021, după un amplu program de renovare şi reamenajare a sediului ICR New York, situat în inima Manhattan, și vizează promovarea artiştilor români şi româno-americani, constituind o platformă, unică pe scena artistică a metropolei new-yorkeze, de expresie a creativităţii vizuale româneşti.

 

* Foto: colaj 2mnews pe baza foto @modernism.ro

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here